ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 To co można znależć w małym niepozornym domku na wsi... Dzisiejsze poranne fanty...Od sympatycznej starszej Pani...Po wstępnym otarciu z kurzu...Niestety większość z nich to dla mnie zagadka (szable)Wstawiam je do identyfikacji - może ktoś będzie wiedział więcej.Fot 1 7 szabelek w tym dwie III Rzesza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 fot2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 fot 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 fot42 x Chassepot i brytyjski model 1907(chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 sześć (6!!!) jataganów wzór 1853 - trochę zniszczone - ale to rzadki jatagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 i coś takiego - wygląda jak jakaś stara broń drzewcowa - długość około 2m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Chyba jej mąż coś zbierał i nie były to znaczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 kolejna fotka ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 jasny gwint hmmm piękne rzeczy hmm Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 I wreszcie gwiazda dnia - niemiecki dalmierz artyleryjski w fantastycznym stanie (trochę pajęczyny i kurzu). Cała optyka sprawna. wszystkie elementy działają i ciągle spełnia swoją powinność. Kod producebta fwq" i data 1942. Z tego co zdążyłem znależć w necie używany na początku wojny do działek kalibru 20mm, a od kampanii wschodniej przez załogi do dział 88mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 wizjer (okular?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Jak to zobaczyłem na zakurzonych półkach w szopce w ogródku o mało nie dostałem zawału serca.okazało się, że to pamiątki" po mężu tej sympatycznej Pani, które tylko zbierają kurz. I tak zostałem ich szczęsliwym właścicielem. Teraz będę musiał kosić trawę i strzyc żywopłot przez dłuugi czas - ale czyż nie warto ???pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Japier...!!!Wow ty to masz farta!Gratulacje.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Piękne!Możesz dac dodatkowe fotki tej francuskiej wz1822? (czwarta z lewej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabor Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 No to POJECHAŁEŚ chłopie !! :)Pozdrawiam B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 Kowalinho - wrzuciłem na identyfikację - ale byłeś szybszy. Dzięki za IDPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Mhm.Jeszcze raz gratulacje, ten dalmierz to bynajmniej nie najfajniejszy fant z tej grupki ;-)Ja miałem mniejszego farta - wczoraj ylko" pruska oficerska wpadła. No ale cóż :)Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2008 A co według Ciebie Kowalinho jest najfajniejsze z tej grupy?Ja osobiście nie zbieram szabli i prawdopodobnie wszystko z tej grupy wyląduje na Allegro. Może poza III Rzeszą nad którą się zastanowię jeszcze.Jak wszystko będzie Ok to może sie okazać, że z tego żródełka wypłynie jeszcze coś ciekawego...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Ja na to patrzę z perspektywy kawalerzysty, więc dla mnie najciekawsze są szable - zwłaszcza wz1822 i pruska kawaleryjska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 O Matko! Spadłem z krzesła! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciu Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 dołączam sie do gratulacji też chciałbym przeżyć taki dzień a nie odwiozła cie do domu karetka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 A ja zawsze myślalem, że takim dniem to ślub...chyba zmienię zdanie;) Tak czy inaczej, gratuluję znaleziska ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 ra_v:Ja osobiście nie zbieram szabli i prawdopodobnie wszystko z tej grupy wyląduje na Allegro."Ta kolekcja to jak skarb. Sprzedając pojedyńczo rozproszysz go. Może lepiej zostawić sobie? Gratuluję farta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Człowieku ale akcja - wprost nie do wiary.Gratulacje i pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.