Skocz do zawartości
  • 0

spód butelki

OloOcki

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skromna część z moich:

1.0,35 l Db. 2.035 l DF. 3.(następne zdjęcie). 4.*0,5L (ryba)*
5.6"E.0.7l. 6.0.35l Db 7. Db U 0.5l. 8.0.5l.Db. 9. NORMALKONSERVE 900 CCM. 10. (trójkąt-góra J, lewo P, prawo S),
11. 1/2 L x. 12. (mały trójkącik z wizerunkiem gruszki w środku), 13. 0.33l Db 1938, 14. 0.33l Db, 15. RESISTO 200, 16.GUHLER HONIG, 17. NUR FUR NAHRUHGSMITTEL SONNENTAU, 18. MAGIERSKI, 19.FLECKF IPS, 20. Nur fur Nahrungsmittel.

Napisano
wlasnie tak myslalem ze albo lekarstwoi albo piwo chociaz moze to jedno i to samo ;D a pod tym napisam od dolu ciagnie sie az na gore jakby waz esculapa ten co na aptekach jest i wlasnie tak pomyslalem ze to lekarstwo ale zadnego innego napisu nie widze.

PS tez kocham to forum ;D
Napisano

Witaj
Jeżeli przed napisem HENANIA mogło być jeszcze R to piwo też nie jest wykluczone
http://www.andreas-kronkorken.de/
pozdro

Napisano
Myślę,że mogło to się zdarzyć(to sygnowanie)
Sam miałem w ręku butelkę Grolscha z napisami zarówno na denku jak i na boku
Pamietam to dobrze bo na plaży odbijalismy ten napis w mokrym piasku
A może to po prostu jakieś oznaczenie techn.huty która wyprodukowała butelkę.
Butelka dla firmy x lub do piwa Y.Tak sobie gdybam,bo temat produkcji butelek i ich oznaczania jest dla mnie obcy:)
Napisano
Może Grolsch taką kichę odwala ;)
Na denku była bita huta szkła, ewentualnie rok produkcji czy norma DIN (w przypadku butelek niemieckich)... nigdy znaki fabryczne browaru.
Napisano
bjar_1
Przyjmuję do wiadomości
Nie znam się na tym ale za to właśnie kocham to forum (serio)że można sie dowiedzieć nawet tak specyficznych rzeczy
Ale powiedz mi jedno-jeżeli browary nie sygnowały tak butelek a Twoja sugestia z Kaduceuszem jest trafiona to czy firmy chem.lub farmaceutyczne mogły tak sygnować dno
Pytam,bo nie znalazłem w necie żadnej huty o takiej lub podobnej nazwie co wcale nie wyklucza,że nie istnieje lub nie istniała
empai

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie