Skocz do zawartości

Wrześniowe znaleziska.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 374
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
To jest nic jak na tyle łażenia... Kilka lat temu zrobiliśmy po wrześniowym" lesie 26 km, po to by wykopać jednogroszówkę przedwojenną i magazynek do RKM wz.28...
No ale wiadomo - w tych czasach na pobojowiskach 1939 roku nie jest łatwo...

Mi jak dotąd z różnego rodzaju strychów, wykopków itp z września trafiło się dotąd: hełm wz31, manierki wz37, nożyce saperskie, łopatka piechoty, części do masek pgaz, ostrogi i trochę drobiazgów. Mógłbym wstawić zdjęcia za jakiś czas, ale w sumie nawet nie ma się czym za bardzo chwalić.Mam nadzieję, ze teraz znajdę trochę czasu, żeby znowu poszperać. Wrzucajcie swoje wrześniowe" znaleziska! :)

Pozdrawiam!

74 Górnośląski Pułk Piechoty to 7DP, często zdarza mi się chodzić śladem tych Chłopaków... a Potracili majorów ehh..
Wrzosek pod Janowem, Pelc pod Tomaszowem Lubelskim.. w sumie wielu z nich to byli uczestnicy Powstania Śląskiego..
Kol. Jaro5 - fanciki z okolic B.Z. ?
pozdro!

Witam

Hełm i nieśmiertelnik to tak jak wspominałem pamiątki po 22 DPG.

Zaś orzełek to inna bajka - znaleziony wraz z kolegą" (w sumie tego dnia wyszły trzy takie) na gościnnych występach w miejscowości P. :)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie