Kubuś 2001 Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 ColdDemons zastanawiam się kto jest głupszy. Ty czy mlodyx81?
cis Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 kal. 76 mm, carska Rosja, reszta jak wyżejpozdr.
ColdDemons Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 Kubusiu możesz rozwinąć swoją błyskotliwą wypowiedź???
fraktal Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/shrapnelodkr.jpgNie to ale podobne. młodyx81 to co znalazłeś to zapalnik. Jeżeli pocisk został wystrzelony i zapalnik odpalił to teraz jest już bezpieczny. A jeżeli to zapalnik który ktoś porzucił luzem (mało prawdopodobne) to łapkę może urwać. Stąd sprzeczka na forum - ogólnie jest to temat na forum zakazany. Ja tam detonatora nie widzę, ale inna sprawa, że o szrapnelach z pierwszej wojny niewiele wiem.
8total4 Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 mlodyx81: nie zabieraj nastepnym razem takiego shitu do domu, bo nie kazdy shit jest bezpieczny. ten jest bez ładunku, ale niektore go maja i wtedy mozna miec po paluchach albo ręce...pozdro!
QB@ Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 Tym razem miałeś farta, a tak na przyszłość, to niebezpiecznego można poznać po wystającej z jego tylnej części rurce ogniowej wypełnionej ... a nie ważne, ciebie to nie powinno interesować, ale nie poznasz czy jest on bezpieczny, czy nie, może przecież być owa rurka utrącona.
Swiety82 Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 Widzisz stare żelastwo o stożkowej formie to nie ruszasz. Tym bardziej jak nie wiesz co to jest. Ja bym tego w łapska nie wziął, z prostej przyczyny-nie znam się a ręce się przydają w życiu... :)
Kubuś 2001 Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 ColdDemons młody wykazał się zupełnym brakiem znajomości tematu. Wykazał się też nierozsądkiem biorąc to do domu. Natomiast pisanie, że zapalnik jest bezpieczny jest głupotą! Może przy następnym podobnym wyobrazić sobie, że ten również jest bezpieczny. Jeżeli tego nie rozumiesz to nie mamy, o czym rozmawiać. Chcesz mieć kogoś na sumieniu? P.S. Młody nie bierz tego świństwa do domu!!! Nawet go nie ruszaj!!!
Pytanie
mlodyx81
?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.