kubelek86 Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 Witaj 5 SFG-SOGw sobote była patelnia, że aż miło, wszyscy jak jeden mąż od Karpatczyków, przez ACZ, po WH, Waffen-SS na HJ skończywszy zapomnieli o regulaminach i rozpinali się gdzie kto mógl ;)A że Ronsonik to importowany Kanadyjczyk to wiem, co nie zmienia faktu że wyglądał i jeździł miodnie ;) Pozytywnym zaskoczeniem był dla mnie Tk-3,aż mi się aparat w rękach zatrząsł jak go zobaczyłem podczas parady.Btw. czy twój nick oznacza coś konkretnego? ;DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5 SFG-SOG Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Witaj!Dlatego pisałem o tym gorącu że znośnie bo sam biegałem w battledress-ie i nie zgrzałem się tak jak na Wyrach =) tam dodatkowo uczucie gorąco potęgowała wypalona ziemia po wcześniejszej rekonstrukcji wrześniowej, no ale fakt w bielsku też w tym roku było gorąco. Co do mojego nicka 5 SFG-SOG - jest to pozostałość pierwotnych zainteresowań militarnych dokładniej związanych z okresem wojny Wietnamskiej (skrót od: 5 Special Forces Group - Studies and Observation Group). Mam nadzieję że zaspokoiłem twą ciekawość =)A twój nick? =)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 Witamno cóż zbaczamy z wątku, ale co tam, mój nick to pamiątka po pierwszych, krakowskich juwenaliach, powiedzmy dowód uznania od znajomych z sekcji dla moich osiągnięć na polu neutralizacji pewnych wielce szkodliwych związków (sławetna agh-owska cytrynówka), cyfry - rocznik;]pozdrawiam Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Trochę mało było sprzętu niemieckiego, ledwo jeden OT-810 i jeden Sdkfz 251 (wie może ktoś czyja ta "Brunhilda?), 2 Ketteny, i pseudo schwim i kubel"Mało sprzetu????...hmmmmm...jesli chodzi o dokladnosc to dwa OT-810 tyle ze jeden ładnie przerobiony a nie Sdkfz 251,natomiast kubelek jest oryginalny a takich pieknych koleczek do schwimmusia to nie robi nawet Tamiya w skali 1:35 wiec troche szacunku do wlascicieli tych wspaniałych zabaweczek-)Osobiscie rozwalily mnie moje ukochane pieszczochy-Kettenkradki i wlasnie dla takich zabaweczek warto tam jechac.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Pragne w imieniu swoim i grupy podziekowac organizatorom za wspaniala impreze.Pozdrawiam rowniez wszystkie grupy,naszych przeciwnikow z ktorymi mielismy zaszczyt wojowac i tych ktorzy nie wojowali jak nasi Wielcy przyjaciele PSMM /sekcja rosyjska/ktorzy pokazali klase,szczegolnie Michałowi Flisowi za transport naszego sprzetu,ekipie Kampfgruppe Schlesien,Tadziowi z Kettenka-staremu wilkowi morskiemu, Slask Cieszynski-duza poprawa umundurowania i niesamiwicie kolezenska atmosfera+wagon dobrego humoru-))))wielki szacun Strusiek dla Ciebie i sanitariuszek szczegolnie tej najmlodszej ktora razem z mama opatrywała nam rany i wszystkim innym ktorych nie wymienilem za co serdecznie przepraszam.Pozniej wkleje troche fotek zrobionych przez nasza ekipe.Pozdrawiam!Leszek SzrejderSRH.Reichshof 1944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Folkersam Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Ten pseudo kubel to '44 rocznik kolego, od wojny został w Czechach kolego, więc chyba nie bardzo się przyglądałeś:-)Takiej ilości sprzętu niemieckiego dawno nie było w jednym miejscu na śląsku więc uważam,ze było super!Pozdrowienia dla wszystkich zlotowiczow w imieniu Żorskiej G.O.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Folkersam Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Ten pseudo kubel to '44 rocznik kolego, od wojny został w Czechach kolego, więc chyba nie bardzo się przyglądałeś:-)Takiej ilości sprzętu niemieckiego dawno nie było w jednym miejscu na śląsku więc uważam,ze było super!Pozdrowienia dla wszystkich zlotowiczow w imieniu Żorskiej G.O.:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Jasne ze było super i mnogo sprzetu,troche mozna było OT w panzer grau zamaskowac galazkami ale damy rade nastepnym razem:)Pozdro dla Żorskich!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Zapodaj jakies zdjecia drogi Leonku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Zgadzam sie z przedmowcami, jak siegne pamiecia jeszcze nie bylo w Bielsku takiej ilosci sprzetu niemieckiego, dla mnie prywatnie hitem byly dwa gadajace" kettenkrady, ale cala reszta rowniez bardzo przyjemna, zwłaszcza kubelwagen ( mam nadzieje ze to znak ze powoli cos sie rusza w tym temacie - do tej pory nie bylo tak kolorowo).Warto wspomniec takze o niewatpliwym hicie jakim byl Sherman no i przede wszystkim nabierajace wygladu TK.P.S. Leon, wyszliscie z GD na wiadomym filmie rewelacyjnie, moze zajże do was na Mosty skoro przesuniety termin, ale nie obiecuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 Witamz góry przepraszam, ale zaszła nieporozumienie, pisząc pseudo" miałem na myśli kubla a nie schwima (zła kolejność), schwimm bardzo ładny i dopiero znajomy mnie uświadomił że to nie oryginał, więc chyle czoła przed właścicielem, a pisząc o kublu miałem na myśli pojazd w kamo, który bazował niedaleko paka KG Schlesien (widoczny na moich zdjeciach w galerii), ten w panzergrau faktycznie miodny,(całego go sobie obfotografowałem). Tk-3 faktycznie cieszy, a ketteny to też moja miłośc życia (niestety nieodwzajemniona...jeszcze;]). Wiem że marudze ale nie było ani Pz II ani Sdkfz 222 bądź 231, wyrażając opinie o ilości niemieckiego sprzętu nie bazowałem na danych historycznych z poprzednich edycji tej imprezy, ot subiektywnie wyraziłem czego mi do pełni szczęscia brakło. co nie zmienia faktu że impreza była bardzo udana.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Dla ścisłości ten ronson to nie Shermann a Grizzli ;) Jak skończę błonę to zamieszczę.Swoją drogą nie wiem jak było w tym roku ale w zeszłym strasznie mi sie podobała parada Aliantów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Alianci wygladali super, ale defilady nie widzielismy bo nie bylo dla nas miejsca:)a nasz OT nie przyjechał,szkoda ze panowie amerykanie w pieknych wspolczesnych uniformach nie wiedza ze odtwarzamy tez partyzantke AK i Powstancow Warszawskich:)Dobrze ze z innymi nie bylo takiego problemu a impreza odbyla sie w bardzo kolezenskim kimacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 fotka z naszymi amerykanskimi kolegami wielki szacun za profesjonalizm i kolezenstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 jezuuuu jak to boli!!!!!!-))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Więcej zdjęć Leonie zapowiadają się ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Dzieki Dziadexor,wiec moze ktos kogo znasz-)...czlowiek ktorego wszyscy bardzo szanujemy i doceniamy za dokladnosc,kolezenstwo i WIELKIE poczucie humoru-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Dawaj Leon dawaj!Pozdrówka dla całej ekipy!!!steinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Johan,przy tym zabiegu trzeba go było saperka znieczulić:))))))Pozdro steinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 ..teraz nasi koledzy z PSMM ktorych serdecznie pozdrawiam.To chyba oni podkradli nam spir, jak myslisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Patrząc na opuchnięte twarze wszystko jest możliwe.To efekt uboczny spirytu :)))Widać ogólna wesołość kolegów ogarnęła :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 nie pisz glupot ciesz sie ze nas dykta widoczna na zdjeciu nie poczestowali ha ha ha!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon wallonien Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 i jajóóf sopie nie róp po Ci admin da blache f czoło-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piguła67 Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Witam wszystkich na forum i kłaniam się nisko po same klepisko! Bielsko było moją pierwszą imprezą w której brałam czynny" udział(do tej pory kręciłam się wokół grup ale bardziej logistycznie,jak to ujął mój kolega) i jestem zachwycona.Atmosfera była wspaniała,ludziska superowi,rozmowy przy ognisku pełne humoru ale też i refleksji...I tak się zastanawiam,gdzie ja byłam,że mnie tam wcześniej nie było!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 no to coś do tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.