Skocz do zawartości

stryszki nasze stryszki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam pytanie, pewnie nie pierwszy. jak to robicie? są ludzie chętni żeby wpuszczać na strychy? czy jakąś flaszke trzeba postawić czy co?
  • Odpowiedzi 146
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A to już różnie.Znajomy znajomego ma sąsiada i ciekawą chałupę po kilku minutowej konwersacji na wszelakie tematy wbijamy się na strych.Tak to mniej więcej działa ale reguły nie ma.
Napisano
Pochodzi z pola bitwy z wrzesnia 1939 roku tak jak ten hełm. Z tego co udało mi się ustalić, jest to komplet z tej samej jednostki, ten sam kamuflaż zarówno na skrzynce jak i na hełmie o tym świadczą, ponadto znalezione w jednym miejscu. Co do tego od jakiej armaty pochodziła niestety nie mam pojęcia. Mam nadzieję,że koledzy pomogą, później wrzucę lepsze fotki jeśli jesteś zainteresowany :)

pozdro
Napisano
Powiem ci tak akurat w tym przypadku z tymi skrzynkami chłop wiedział tylko o tym ,że znalazłem 2 takie skrzynki tam u niego. Wewnątrz nich miałem jeszcze te banknoty, łuskę od boforsa wz37 maskę p.gaz niemiecką-cywilną jakieś stare książki, i łuskę od jakiegoś działka polskiego niestety urwaną. Ponoć był i polski bagnet ale już go nie znalazłem.
Generalnie nie trzeba uciekać po prostu trzeba pokazać i wyjaśnić co to jest, często wstawić można gadkę ,,wie pan taki złom bardziej z tego ale lepiej żebym wyczyścił i zakonserwował niż by miało dalej na strychu gnić''
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie