Skocz do zawartości

stryszki nasze stryszki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 146
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Pochodzi z pola bitwy z wrzesnia 1939 roku tak jak ten hełm. Z tego co udało mi się ustalić, jest to komplet z tej samej jednostki, ten sam kamuflaż zarówno na skrzynce jak i na hełmie o tym świadczą, ponadto znalezione w jednym miejscu. Co do tego od jakiej armaty pochodziła niestety nie mam pojęcia. Mam nadzieję,że koledzy pomogą, później wrzucę lepsze fotki jeśli jesteś zainteresowany :)

pozdro

Powiem ci tak akurat w tym przypadku z tymi skrzynkami chłop wiedział tylko o tym ,że znalazłem 2 takie skrzynki tam u niego. Wewnątrz nich miałem jeszcze te banknoty, łuskę od boforsa wz37 maskę p.gaz niemiecką-cywilną jakieś stare książki, i łuskę od jakiegoś działka polskiego niestety urwaną. Ponoć był i polski bagnet ale już go nie znalazłem.
Generalnie nie trzeba uciekać po prostu trzeba pokazać i wyjaśnić co to jest, często wstawić można gadkę ,,wie pan taki złom bardziej z tego ale lepiej żebym wyczyścił i zakonserwował niż by miało dalej na strychu gnić''

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie