fanatyk Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 mam pytanie, pewnie nie pierwszy. jak to robicie? są ludzie chętni żeby wpuszczać na strychy? czy jakąś flaszke trzeba postawić czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzia Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 A to już różnie.Znajomy znajomego ma sąsiada i ciekawą chałupę po kilku minutowej konwersacji na wszelakie tematy wbijamy się na strych.Tak to mniej więcej działa ale reguły nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Więc i ja dorzucę swoje 3 grosze. Stryszki w świętokrzyskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Skrzyneczka oczywiście w kamo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Trochę papierków też wpadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Lina wiesz coś na temat tej skrzyni?pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Pochodzi z pola bitwy z wrzesnia 1939 roku tak jak ten hełm. Z tego co udało mi się ustalić, jest to komplet z tej samej jednostki, ten sam kamuflaż zarówno na skrzynce jak i na hełmie o tym świadczą, ponadto znalezione w jednym miejscu. Co do tego od jakiej armaty pochodziła niestety nie mam pojęcia. Mam nadzieję,że koledzy pomogą, później wrzucę lepsze fotki jeśli jesteś zainteresowany :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 no dobra ale to ludzie chcą oddawać czy trzeba uciekać ? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Powiem ci tak akurat w tym przypadku z tymi skrzynkami chłop wiedział tylko o tym ,że znalazłem 2 takie skrzynki tam u niego. Wewnątrz nich miałem jeszcze te banknoty, łuskę od boforsa wz37 maskę p.gaz niemiecką-cywilną jakieś stare książki, i łuskę od jakiegoś działka polskiego niestety urwaną. Ponoć był i polski bagnet ale już go nie znalazłem. Generalnie nie trzeba uciekać po prostu trzeba pokazać i wyjaśnić co to jest, często wstawić można gadkę ,,wie pan taki złom bardziej z tego ale lepiej żebym wyczyścił i zakonserwował niż by miało dalej na strychu gnić'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzia Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 Wyjąłeś mi to z ust Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komandos90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 ale jak to robicie, idziecie do chłopa i pytacie czy możecie poszperać po strychu?:)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog68 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Takie małe trafienie na strychu w opuszczonym domu do rozbiórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog68 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog68 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 2.Zwróćcie uwagę na datę przy dedykacji :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j. Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Niestety nie widac daty.Pozdrawiam,Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog68 Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Data 21 juni 1891r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 30 Styczeń 2010 Share Napisano 30 Styczeń 2010 Przytargane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 30 Styczeń 2010 Share Napisano 30 Styczeń 2010 ... sympatyczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 30 Styczeń 2010 Share Napisano 30 Styczeń 2010 ... a może nawet do wzięcia?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Czy sprawdzacie też domy opuszczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 Leżała w śmieciach, a jako dobry człowiek ją przygarnąłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 22 Kwiecień 2010 Share Napisano 22 Kwiecień 2010 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.