Skocz do zawartości

Miała byc klamra a wyszło......

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Tak sobie ktoś zażartował z poszukiwaczy :)Zapowiadał sie ciekawy spacer po pierwszowojennych pozostałosciach okopów.Teren czysciutki,o dziwo prawie bez polmosów" i łusek 7,62.Krajobraz nie księżycowy".Ładny sygnał i juz mysl,klamerka.No i wyszła klamerka ...... taka jak widac na zdj.Komuś chyba sie nudziło.Po co ją zakopwywał.Teraz pewnie sie smieje ze ktos ja znalazł.Ot taki zarcik wykopkowo terenowy.A miało być tak pieknie.

Napisano
Klamerka jest tyle, że nie z epoki;), gdzieś był na forum nieśmiertelnik niemiecki początkowo tam jakieś numery z jednostki, a pod tą linijką napis Ch.. Ci w d...", ot taki zabawny poszukiwacz żart sobie zrobił.

PozdrO
Napisano
A może jednak pozostałość po pierwszowojennych chłopcach" może jakiś unikatowy model klamry Rosyjskiej..?? ;) mi to bardziej wygląda na logo" od jakiejś maszyny .
Napisano
Jakbym miał tylko możliwość to bym takich powybijał i porozrzucał po moim terenie ;) - od takie zaznaczenie terenu. Napisałbym: mam cię na oku", jutro zginiesz", zmień miejscówkę" hehe
Napisano
Forma pisowni huj" dopuszczana jest przez część językoznawców, którzy zalecają jednak używać formy z ch" (co zgodne jest z etymologią wyrazu).
Cytat z :
http://pl.wiktionary.org/wiki/chuj
Napisano
A po flamandzku dzień dobry" to Goede Dag" (wymawia się huj dach", na moje ucho raczej h" niż ch", takie średnio twarde). Byłem dwa tygodnie w Belgii jako student, na praktykach. Kiedyś wychodzimy z domu i kulturalnie się kłaniamy sąsiadce: - Huj dach", na co ona - A huj, huj". Komicznie (dla nas) brzmiał ten dialog.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie