Skocz do zawartości
  • 0

Znak Tożsamości

Fester

Pytanie

Napisano

Witam. Proszę o ID tego przedmiotu. Służył jako relok" do drzwi w nieczynnej JW. Było więcej takich. Numery na relokach" zgadzały się z numerami drzwi. Jednak mi to wygląda na coś w rodzaju nieśmiertelnika czy czegoś podobnego. Proszę o opinie.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bo chyba te ¨znaki tożsamości¨ pełniły rolę bliższą sowieckim licznym znakom niż klasycznym nieśmiertelnikom do identyfikacji poległych,nawet wygląd miały identyczny http://www.warrelics.eu/forum/ussr-insignia-flags-banners-other-regalia/273-licznyj-znak.html
Napisano
Na stronie do której link dał MK, pod ebonitowym nieśmiertelnikiem, są pokazane współczesne okrągłe w komplecie z typową blaszką. Nie widziałem takich u misjonarzy podczas mojej służby. Mieli oni zawsze dwie blaszki a'la USA podpięte do pagonu i schowane w kielni na rękawie. Czy dzisiaj w woju stosowane są różne wzory czy jak to jest?
Napisano

Witam. Proszę o ID tego przedmiotu. Służył jako relok" do drzwi w nieczynnej JW. Było więcej takich. Numery na relokach" zgadzały się z numerami drzwi. Jednak mi to wygląda na coś w rodzaju nieśmiertelnika czy czegoś podobnego. Proszę o opinie.

Napisano
Regulaminową blachą jest zapewne okrągła,łamana z napisem ¨siły zbrojne RP¨i numerem,ale regulaminy swoje a ludzie swoje , są różne mody.
Napisano
Każdy na misji dostaje okrągłą do kompletu jest Karta /coś jak obecny dowód osobisty/ wszystkie inne zawieszki typu USARMY to wolna twórczość.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie