Skocz do zawartości
  • 0

części samolotu ?

zabor

Pytanie

Napisano

Proszę o info na temat tych części.Może być tego trochę więcej jeśli okaże się , że to ciekawy temat.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
O Werknummerach Klemma (z niemieckiej wikipedii ;-)

Auch Fieseler hatte 21 von den bestellten 142 Kl 35 B geliefert. Dafür hatte die Firma die Werknummern ab 4001 bis zunächst 4199 festgelegt. Die erste davon erhielt das Flugzeug Kl 35 B mit dem Kennzeichen D-ENBH. Weil diese Menge an Werknummern am Ende nicht ausreichte, wurde sie, beginnend bei 4500 oder 4501, weitergeführt, offensichtlich bis 4665. Für jede abgelieferte Maschine hatte das RLM damals einen Betrag von RM 17500.- zu bezahlen."

Ale tłumaczcie sobie sami, bo jeszcze jestem w pracy.
Piękne znalezisko, pozdrawiam!
Napisano

Witam

Jeśli uda Ci się jeszcze cos ciekawego wydobyć porób oczywiście jak najwięcej zdjęć,
Dla ułatwienia nam zabawy przygotuj sobie miarkę ( taka jak na tym zdjęciu )wtedy łatwiej będzie nam zorientować się w wielkości danego elementu..

Pozdrawiam

Napisano

Proszę o info na temat tych części.Może być tego trochę więcej jeśli okaże się , że to ciekawy temat.

Napisano
Czyżby Klemm Kl 35. Producent też by sie zgadzał, bo samoloty te były budowane równierz przez wytwórnie Fieseler.

P.S. Pewnie zaraz Woodhaven wpadnie i tajemnica bedzie rozwiązana :)

Zdrów!
Napisano
Dzięki wielkie- myślałem , że tafiliśmy jakiegoś JUNKSA.
Woodhaven chylę czoła i jestem w ciężkim szoku :)
W takim raziem grzebiem dalej tylko cholera jasna strasznie wysoko :(

Pozdrawiam B.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie