Skocz do zawartości

Czy to legalne???( skorupy f1)

tadeks6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy legalne jest posiadanie skorupy granatu np F1, która od wojny leżała w ziemi, bez zapalnika ani korka ,i nie ma w sobie TNT?. Czy można taką skorupę wystawić na aukcji internetowej np Allegro bez obaw , że kominiarze zapukają o 6 rano??? Z góry dzięki tadeks6.
Napisano
Nic co wykopiesz z ziemi nie nalezy do Ciebie. Takie sa przepisy. Ale jak chcesz sprobowac" to zabieraj to niby bezpieczne i sprzedawaj. A nuz sie uda.
Jesli znajda u Ciebie przykladowo: skorupe pocisku do działa z superbezpiecznym nieaktywnym zapalnikiem to jak przyjada Oni" to nie beda sie pytac Ciebie czy to jest bezpieczne. Malo tego - nie pozwola Ci sie do tego dotknac.Problemy murowane. Znam osobiscie cztery takie przypadki, gdzie ludzie mieli powazne klopoty za takie wlasnie skorupy.
Napisano

witam kolegów to nie skorupa f1 ,ale przy okazji zapytam czy robienie takich bryloczków jest legalne oczywiście spłonka wybita i przewiercona łuska?

Napisano
skorupy granatu np F1, która od wojny leżała w ziemi, bez zapalnika ani korka ,i nie ma w sobie TNT"
Jak to jest możliwe że w ziemi leżała tylko skorupa?
Napisano
Zdarza mi sie trafiac rozebrana amunicje, no ale to dot. ammo karabinowej , natomiast nigdy nie spotkalem rozebranego granatu recznego czy np. mozdzierzowego - w ziemi.
Napisano
Ja spotkałem zupełnie puściutką wydmuchę rosyjskiego granatu moździerzowego, bez MW oraz bez spłonki w lotce, sam metal i nic więcej, więc takie rzeczy się zdarzają.

PozdrO
Napisano
Na zDolnym Śląsku jest zrzutowisko artyl. (same wydmuchy) puściutkie skorupy kal.20 - 240 mm.
Wg. mnie kilka ton. Leżą w bagnie i się śmieją.
  • 2 weeks later...
Napisano
Przepraszam ale zdjęcia pustych skorup od f-1 zamieszcze innym razem .Jestem daleko od domu a na laptopie niemam programu żeby obrobić fotki Michu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie