tadeks6 Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Napisano 4 Lipiec 2008 Czy legalne jest posiadanie skorupy granatu np F1, która od wojny leżała w ziemi, bez zapalnika ani korka ,i nie ma w sobie TNT?. Czy można taką skorupę wystawić na aukcji internetowej np Allegro bez obaw , że kominiarze zapukają o 6 rano??? Z góry dzięki tadeks6.
lain Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Tak.Zdarza się ze wpadają i pytają co zrobiłes z zawartoscią.pozdro.
Ostoja Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Nic co wykopiesz z ziemi nie nalezy do Ciebie. Takie sa przepisy. Ale jak chcesz sprobowac" to zabieraj to niby bezpieczne i sprzedawaj. A nuz sie uda.Jesli znajda u Ciebie przykladowo: skorupe pocisku do działa z superbezpiecznym nieaktywnym zapalnikiem to jak przyjada Oni" to nie beda sie pytac Ciebie czy to jest bezpieczne. Malo tego - nie pozwola Ci sie do tego dotknac.Problemy murowane. Znam osobiscie cztery takie przypadki, gdzie ludzie mieli powazne klopoty za takie wlasnie skorupy.
traper6 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Trójnitrotoulen. Ale TNT to taka ogólna" nazwa MW (nie mylić z Marynarką Wojenną)
steinar Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 LegalneTylko uważaj na zawistnych kolegów odkrywców.
marcjew Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Legalne pod waruniem ze nie ma tam zadnych sladow tnt.http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=prawo&artykul=prawnik_1
hugo1 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 witam kolegów to nie skorupa f1 ,ale przy okazji zapytam czy robienie takich bryloczków jest legalne oczywiście spłonka wybita i przewiercona łuska?
marcjew Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 Wszystko jest ok jezeli splonki byly zbite przez iglice a nie domoroslego pirola!
hugo1 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 naturalnie że przez iglice nie jestem samobójcą .Dzięki pozdro
ensiferum3 Napisano 4 Lipiec 2008 Napisano 4 Lipiec 2008 skorupy granatu np F1, która od wojny leżała w ziemi, bez zapalnika ani korka ,i nie ma w sobie TNT"Jak to jest możliwe że w ziemi leżała tylko skorupa?
Ostoja Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Zdarza mi sie trafiac rozebrana amunicje, no ale to dot. ammo karabinowej , natomiast nigdy nie spotkalem rozebranego granatu recznego czy np. mozdzierzowego - w ziemi.
Maniek7_2006 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Ja spotkałem zupełnie puściutką wydmuchę rosyjskiego granatu moździerzowego, bez MW oraz bez spłonki w lotce, sam metal i nic więcej, więc takie rzeczy się zdarzają.PozdrO
traper6 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Na zDolnym Śląsku jest zrzutowisko artyl. (same wydmuchy) puściutkie skorupy kal.20 - 240 mm.Wg. mnie kilka ton. Leżą w bagnie i się śmieją.
michu69 Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Przepraszam ale zdjęcia pustych skorup od f-1 zamieszcze innym razem .Jestem daleko od domu a na laptopie niemam programu żeby obrobić fotki Michu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.