Bandzior26 Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Biednego nie stać na tanie rzeczy...nie można mieć w życiu wszystkiego i tak na przykład zrezygnowałem z kupna Sony PS 3 które też śni mi się po nocach ale cóż...żona tego by mi już chyba nie darowała tak łatwo :-)
dzieci3 Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Z wysoka leci się z większym hukiem jest takie powiedzenie.Zartowałem sukcesów życzę.Pzdr.
Bandzior26 Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Dziękuję ;-) Najważniejsze że już wiosna i dziś stojąc na polu słysząc ptasi śpiew czułem jej prawdziwe tchnienie, aż chce się żyć!
tadeklobo Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Czyli z tego wynika odnosząc się do Quatro, że nie każdy zakup z wyższej półki jest udany. Kiedyś się przyjacielu spotkamy i zobaczę jaka jest różnica w pracy na e-tracu.Powodzenia ja sobotni test już wykonałem i nie było tak, źle z Fisherem F4 gorzej moja żona, która kopała dołki i na początku wyciągaliśmy dużo polmosików.
Bandzior26 Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Quattro jest ok ale jak dla mnie za ciężkie. Nic mnie tak w nim nie denerwowało jak zmęczenie ręki po całodniowym wywijaniu. Myślę że zasięgiem nie ustępuje aż tak bardzo SE czy E-trac. Po prostu brak w nim ergonomiki jak u Fishera np.
piotr777 Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 Bandzior26 pokaż co tam twoje E-trac zdziałało jeśli możesz oczywiście.pozdro.
Hitboy64 Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 Nie śmieć na forum, szanuj innych którzy nie chcą przedzierać się przez setki bezużytecznych postów.Wszelkie umawianie się i pogaduchy" dozwolone są w działach Towarzyskie i Spotkania, Integracje.Tak więc panowie, jeśli chcecie porozmawiać, to albo priv albo inny dział...
jakubo01 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Dobra to ja mam takie pytanie czy ktoś kopał w okolicach lotniska w zawiszynie?.POZDRO
piotr777 Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 jeszcze mnie tam nie poniosło ale ma na celowniku tą miejscowość a jakie fanty tam wychodzą militarka czy drobnica?
jakubo01 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 nie wiem własnie:D dlatego pytam pewnie militarka. mam koło 2 km do lotniska i nie wiem czy sie przedzierac przez lasy i pola opłaca mi:D
piotr777 Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 wsze warto spróbować chociaż też nie lubię szukać w miejscach o których nic nie wiem.
kopijnik2 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 na początek - potwierdźcie - że było używane...
Bandzior26 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Kopałeś Piotrek w weekend? Ja tylko w niedzielę 4 godzinki bo nie miałem czasu...a i tak spotkałem w moim" miejscu nowego kolegę ;-) no i musiałem zmienić miejsce na nowe i jak dla mnie dziewicze.
piotr777 Napisano 30 Marzec 2009 Autor Napisano 30 Marzec 2009 troszkę kopałem właśnie zakupiłem nową X70 i dopiero zapoznaje się z sprzętem parę monetek wyskoczyło i troszkę militarki
jakubo01 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 używane to było na pewno. Podobno miało nawet status E-Hafenale nie wiem co to znaczy
kopijnik2 Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 ...które nawet uzyskało status E-Hafen mimo niewielkiego wykorzystania,...a tego już nie dodałeś...- lotnisko zbudowane jako zapasowe...z wszelkimi konsekwencjami...
tadeklobo Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Typy lotnisk wojskowych * Fliegerhorst - podstawowy stały obiekt w okresie pokojowym, dopuszczał stacjonowanie przynajmniej jednej Gruppe (koszary kwatery dla oficerów i podoficerów, zaplecze techniczne, możliwość hangarowania samolotów). * Eisatzhafen - w skrócie E-hafen I i II klasy. Zasadniczo to samo, co Fliegerhorst, tyle, że w okresie działań wojennych. W pobliżu ustanawiano tak zwany Luftwaffengut, co wypada rozumieć jako gospodarstwo rolne, którego rezydent regularnie doglądał, czy jego nawierzchnia jest gotowa na wypadek potrzeby nagłego użycia. W latach wojny miano E-hafen nabrało nieco innego znaczenia. Był to bardziej rodzaj lotniska niż lądowiska, z hangarami oraz budynkami zaplecza technicznego i socjalnego dla personelu. * Feldflugplatz - lotnisko polowe, a innymi słowy wytyczony pas ziemi, niejednokrotnie równa łąka, z którego przez ograniczony czas mogły operować samoloty biorące udział w konkretnej operacji. Było nieomal standardem, że przynajmniej jeden obiekt tego typu podlegał Fliegerhorst, stanowiąc teren lotów szkolnych lub oddaloną strefę rozproszenia samolotów. * Gefechtslandeplatz - lądowisko awaryjne, ustanowione do lądowań przymusowych na przykład w wyniku uszkodzeń odniesionych w walce. * Ausweichfläche, Auflockerungsfläche i Abstellfläche - obiekty służące do operacji awaryjnych pojedynczych maszyn, okresowego krótkotrwałego stacjonowania, bądź przegrupowania ugrupowań lotniczych. Niektóre wyposażone we własne warsztaty naprawcze. Do tego należy wymienić typy lotnisk, które rzadziej pojawiają się wykazach, jak na przykład Behelfslandeplatz - zaledwie z kontekstu wynika czemu mogły one służyć i jak były tworzone.Więcej Informacji na :http://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/lotniska/mazowieckie.htmTeren może być ciekawy
desmo_sm Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 tadeklobo, napisałem ci na priv. Odezwij sie na mojego maila.
tadeklobo Napisano 19 Lipiec 2009 Napisano 19 Lipiec 2009 nic nie dostałem wyślij ponownie a w czym mogę ci pomóc
desmo_sm Napisano 20 Lipiec 2009 Napisano 20 Lipiec 2009 Pisałem ci priva widocznie masz niewłaściwego mejla podanego może na gg?Chodzi mi o te murowaną karczmę co żeś fotkę zamieścił bo byłem tam i nic cisza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.