Skocz do zawartości

Tłuszcz i okolice

piotr777

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 189
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Biednego nie stać na tanie rzeczy...nie można mieć w życiu wszystkiego i tak na przykład zrezygnowałem z kupna Sony PS 3 które też śni mi się po nocach ale cóż...żona tego by mi już chyba nie darowała tak łatwo :-)
Napisano
Czyli z tego wynika odnosząc się do Quatro, że nie każdy zakup z wyższej półki jest udany. Kiedyś się przyjacielu spotkamy i zobaczę jaka jest różnica w pracy na e-tracu.
Powodzenia ja sobotni test już wykonałem i nie było tak, źle z Fisherem F4 gorzej moja żona, która kopała dołki i na początku wyciągaliśmy dużo polmosików.
Napisano
Quattro jest ok ale jak dla mnie za ciężkie. Nic mnie tak w nim nie denerwowało jak zmęczenie ręki po całodniowym wywijaniu. Myślę że zasięgiem nie ustępuje aż tak bardzo SE czy E-trac. Po prostu brak w nim ergonomiki jak u Fishera np.
Napisano
Nie śmieć na forum, szanuj innych którzy nie chcą przedzierać się przez setki bezużytecznych postów.

Wszelkie umawianie się i pogaduchy" dozwolone są w działach Towarzyskie i Spotkania, Integracje.

Tak więc panowie, jeśli chcecie porozmawiać, to albo priv albo inny dział...
  • 2 weeks later...
Napisano
nie wiem własnie:D dlatego pytam pewnie militarka. mam koło 2 km do lotniska i nie wiem czy sie przedzierac przez lasy i pola opłaca mi:D
Napisano
Kopałeś Piotrek w weekend? Ja tylko w niedzielę 4 godzinki bo nie miałem czasu...a i tak spotkałem w moim" miejscu nowego kolegę ;-) no i musiałem zmienić miejsce na nowe i jak dla mnie dziewicze.
Napisano
...które nawet uzyskało status E-Hafen mimo niewielkiego wykorzystania,...
a tego już nie dodałeś...

- lotnisko zbudowane jako zapasowe...
z wszelkimi konsekwencjami...
Napisano
Typy lotnisk wojskowych

* Fliegerhorst - podstawowy stały obiekt w okresie pokojowym, dopuszczał stacjonowanie przynajmniej jednej Gruppe (koszary kwatery dla oficerów i podoficerów, zaplecze techniczne, możliwość hangarowania samolotów).
* Eisatzhafen - w skrócie E-hafen I i II klasy. Zasadniczo to samo, co Fliegerhorst, tyle, że w okresie działań wojennych. W pobliżu ustanawiano tak zwany Luftwaffengut, co wypada rozumieć jako gospodarstwo rolne, którego rezydent regularnie doglądał, czy jego nawierzchnia jest gotowa na wypadek potrzeby nagłego użycia. W latach wojny miano E-hafen nabrało nieco innego znaczenia. Był to bardziej rodzaj lotniska niż lądowiska, z hangarami oraz budynkami zaplecza technicznego i socjalnego dla personelu.
* Feldflugplatz - lotnisko polowe, a innymi słowy wytyczony pas ziemi, niejednokrotnie równa łąka, z którego przez ograniczony czas mogły operować samoloty biorące udział w konkretnej operacji. Było nieomal standardem, że przynajmniej jeden obiekt tego typu podlegał Fliegerhorst, stanowiąc teren lotów szkolnych lub oddaloną strefę rozproszenia samolotów.
* Gefechtslandeplatz - lądowisko awaryjne, ustanowione do lądowań przymusowych na przykład w wyniku uszkodzeń odniesionych w walce.
* Ausweichfläche, Auflockerungsfläche i Abstellfläche - obiekty służące do operacji awaryjnych pojedynczych maszyn, okresowego krótkotrwałego stacjonowania, bądź przegrupowania ugrupowań lotniczych. Niektóre wyposażone we własne warsztaty naprawcze. Do tego należy wymienić typy lotnisk, które rzadziej pojawiają się wykazach, jak na przykład Behelfslandeplatz - zaledwie z kontekstu wynika czemu mogły one służyć i jak były tworzone.

Więcej Informacji na :
http://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/lotniska/mazowieckie.htm

Teren może być ciekawy
  • 3 months later...
Napisano
Pisałem ci priva widocznie masz niewłaściwego mejla podanego może na gg?
Chodzi mi o te murowaną karczmę co żeś fotkę zamieścił bo byłem tam i nic cisza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie