Skocz do zawartości

gdynia ufo???

sudajew

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś kilka lat temu ciocia coś mi mówiła że w Gdyni rozbiło się UFO, teraz jakoś niedawno znalazłem o tym kilka artykułów.
Czy ktoś słyszał może jeszcze o tym, najbardziej interesuję mnie zdanie osób z Gdyni.

rzekomo sprawa wypłynęła na jaw kilka, teraz już kilkanaście lat temu - kiedy pewien oficer WP pisał pracę (magisterską? doktorancką?) i miał dostęp do archiwum marynarki i się natknął na takie relacje, że w 1958 albo 1959 kula ognia wleciała do basenu portowego w Gdyni - co zresztą miało oparcie w tamtejszych gazetach i relacjach ludzi, a potem najlepsze: nurkowie nic tam nie znaleźli.. ale teraz najlepsze, bajki/niebajki - następnego dnia, albo za kilka dni, strażnicy idący wzdłuż tej wody znaleźli człowieka tak jakby pełzającego, wycieńczonego na wybrzeżu. Był coś strasznie oparzony na jednej stronie ciała. No i zabrali go do szpitala (bodajże najbliższego akademickiego), a tam okazało się... że ma odwrotny układ krwionośny niż człowiek :DD no i potem mieli go przetrzymywać w jednostce wojskowej czy też potem wysłać do ZSRR. :)

Pierwsze UFO nad Polską było widziane własnie na pomorzu, więc kto wie?

Dla ciekawych tematu niemiaszki miały bazę gdzieś w okolicach nadmorskich i podobno testowali jakieś wunderwaffe, ale jaka była prawda to kto wie?????

Hmm dostępne w sieci zdjęcia UFO mają widoczne SS lub sfastykę, czytałem że miało to także wydźwięk propagandowy-pospolita ludność widząc spodek ze sfastyką miała uznać niemców za rasę Panów, etc... Ale osobiście sądzę że takie maszyny istniały i pewnie dalej istnieją-ulepszone ale są...

Nie mieszajcie do tego przypadku Niemców bo to inna bajka.
Tak myslałem, że to chodzi o ten przypadek i kolega horbstnebel dobrze napisał, choć trochę poprzekręcał. Temat znany od dawna, bo już o tym pisały gazety w 1956 lub 1958 może 1959 roku, a pisały mniej więcej takie fakty: Nad pracującą maszynką (żurawiem) przeleciała ta kula i walnęła do wody. Szukali jej nurkowie i nawet coś tam zwęglonego nawet niby wyciągnęli ale oczywiście ściśle tajne" i osoby postronne zostały odsunięte. Następnie rzeczywiście znaleziono tego silnie oparzonego pilota" z dziwnym zegarkiem na ręce. Miał on na sobie kombinezon podobny do rybiej łuski (a może to nie kombinezon a naskórek taki?) i po zdjęciu tegoz zegarka zmarł. Jego ciało załadowano na ciężarówkę i prawdopodobnie wysłano na specjalistyczne badania do Moskwy.
Przypadek ten opisywała u nas lokalna gazeta o tytule Sztandar Ludu" :)))

Niemcy testowali takie wynalazki właśnie koło Ustki(woj.pomorskie)czytałem że ruskie jak mieli bazę gdzieś na tych terenach to kilka razy widziano ten spodek" były to niemieckie samoloty" szpiegowskie można powiedziec patrolowe .pozdr

http://najwiekszetajemnice.blog.onet.pl/2,ID5482221,index.html

takie coś mieli niby Niemcy wynaleźć, czy to prawda???, nie wiem

PozdrO

PS. Jak byłem na wycieczce w Książu przewodnik opowiadał, że dowódca obrony Wrocławia(jak dobrze pamiętam) uciekł ponoć czymś takim, na ile to prawda nie wiem.

A kto tam szkopów wie :D W trakcie II w.ś nad USA często widywano UFO. Wywołało to psychozę strachu i uważano za jedną z nowych Wunderwaffe ;] Ponadto takie projekty chyba były o ile dobrze pamiętam to w Obliczach historii" chyba o tym było. Tak samo ciekawią mnie fakty związane z okolicami Walimia. Ruscy siedzieli tam tak długo jak mogli. Gdy byłem w tamtych regionach na wycieczce dziadek z pensjonatu opowiadał nam jak MO i tubylcy chcieli skontrolowac jeden z radzieckich transportów gdy ruscy wynosili się z Polski, ale zachlali ;/ Opowiadał też o woźnym z jego szkoły o niemieckim nazwisku, który samotnie wybierał się na długie wycieczki w góry, a później niekiedy częstował ich niemiecką gorzką czekoladą, kawą itd. Możliwe, że Otto miał i misje na wschodzie :D

No cóż, myslę że byłaby to odpowiedź na wszelkie pytania dot. latających spodków-masę ludzi je widziało, jest kilka zdjęć które nie są raczej zmontowane, i jedyna sensowna odpowiedź była by taka, że są to po prostu maszyny, nieoficjalne co prawda ale zwykłe ludzkie maszyny.

NIKT nie może powiedzieć co tak naprawdę spoczywa w podziemnych amerykańskich czy niemieckich laboratoriach militarnych, może mają takie maszyny zagłady że bomba atomowa byłaby rozwiązaniem miłosiernym-szybko i bez bólu..... zresztą któż wie...

Polecam linki pod spodem:

UFO w Gdyni
http://ptyt.webpark.pl/UfowGdyni.htm
UFO w Emilcinie
http://pl.wikipedia.org/wiki/UFO_w_Emilcinie
UFO w Anglii
http://deser.gazeta.pl/deser/1,83453,5417865,UFO_w_Wielkiej_Brytanii___raport_specjalny.html
Kregi zbozowe i UFO
http://www.wylatowo.org.pl/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie