butchcassiddy Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Witam. Znalazłem coś takiego. Aluminiowe, niekompletne, kojarzy mi się z bączkiem na czapkę otoczonym liśćmi z dębu. Kto to nosił i kiedy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
MK Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Kapusta" to potoczne określenie, a tutaj wszystko chyba w tym temacie ;) sygnatura GES.GESCH. oznacza wzór chroniony prawem.
MK Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 No, można jeszcze dodać że to kapusta" wojsk lądowych (Heer), Luftwaffe miała inną, celnicy inną, Kriegsmarine inną, oficjele, NSKK, RLB, itp... mieli inne, ale ta jest najpopularniejsza.
butchcassiddy Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Witam. Znalazłem coś takiego. Aluminiowe, niekompletne, kojarzy mi się z bączkiem na czapkę otoczonym liśćmi z dębu. Kto to nosił i kiedy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
butchcassiddy Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Z tyłu są wąsy dwóch rodzajów: okrągłe i płaskie. Na zachowanym fragmencie są trzy: dwa płaskie i jeden okrągły. Sygnatura:14GES.GESCH.
PG Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 I dobrze ci się kojarzy :) To resztki kapusty" z czapki :)
Question
butchcassiddy
Witam. Znalazłem coś takiego. Aluminiowe, niekompletne, kojarzy mi się z bączkiem na czapkę otoczonym liśćmi z dębu. Kto to nosił i kiedy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.