butchcassiddy Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 Witam. Znalazłem coś takiego. Aluminiowe, niekompletne, kojarzy mi się z bączkiem na czapkę otoczonym liśćmi z dębu. Kto to nosił i kiedy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
MK Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Kapusta" to potoczne określenie, a tutaj wszystko chyba w tym temacie ;) sygnatura GES.GESCH. oznacza wzór chroniony prawem.
MK Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 No, można jeszcze dodać że to kapusta" wojsk lądowych (Heer), Luftwaffe miała inną, celnicy inną, Kriegsmarine inną, oficjele, NSKK, RLB, itp... mieli inne, ale ta jest najpopularniejsza.
butchcassiddy Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 Witam. Znalazłem coś takiego. Aluminiowe, niekompletne, kojarzy mi się z bączkiem na czapkę otoczonym liśćmi z dębu. Kto to nosił i kiedy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
butchcassiddy Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 Z tyłu są wąsy dwóch rodzajów: okrągłe i płaskie. Na zachowanym fragmencie są trzy: dwa płaskie i jeden okrągły. Sygnatura:14GES.GESCH.
PG Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 I dobrze ci się kojarzy :) To resztki kapusty" z czapki :)
Pytanie
butchcassiddy
Witam. Znalazłem coś takiego. Aluminiowe, niekompletne, kojarzy mi się z bączkiem na czapkę otoczonym liśćmi z dębu. Kto to nosił i kiedy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.