michal123456789 Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 WITAM :) TAK JAK W TEMACIE :) Dziś bylem na kopaniu i takie coś trafiłem.Na miejscu robiło to naprawdę spore wrażenie... :) i nie było to 1 czy 5 pól a z 15 w ten sposób wyrzeźbionych :)I tu moje pytanie :) Co o tym sadzicie? :) Pisać:):):):)a) młodzież/miejscowi/inna grupa-warstwa społeczna sie nudzi (w końcu niektórzy już maja wakacje ) i takie cosik robią w polu???b) to warunki pogodowe ? Ja myślałem o gradzie ulewie wietrze ?c) Yeti ? Ufo ? Zombi ?
michal123456789 Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 Tutaj totalna rozróba w polu :) ale już normalniej wyglądająca bez większego problemu -do zrobienia? :)
tomekk Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 hehe fajnie to wygląda, co do tych w US to się nawet zastanawiałem czy aby rzeczywiście nie jakieś nadludzkie siły, ale raz na discovery bodajże pokazali grupę ludzi co przez noc robi w takim zbożu takie znaki i tak równo ze już jestem przekonany w 100% że to wszystko lipa :)PozdrO
220V Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 michał, zdecydowanie odpowiedz B)kilka czynników może spowodować takie skutki jak na Twoich fotkach, nie ma sie co rozpisywać, ale takie rzeczy zrobiła matka natura - ciekawie to czasem wyglada ale rolnikowi = włascicielowi takiego pola nie jest do śmiechu za bardzo
Swiety82 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Wszystkiemu jest winne promieniowanie słoneczne i małe niebieskie ludziki zwane smerfami :)
Ravfal Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Heh po prostu chłop dał za duzo nawozu na pole i nie opryskał antywylegaczem do tego jeszcze doszedł wiatr i deszcz ot cała filozofia. U mnie w ubiegłym roku 5Ha tak lezało ....
herbstnebel Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 rolnicy chyba na to mówią wiatr spokładoł" a to kara podobno za nie odpoczywanie w Wigilię (? taki przesąd :D )ale tutaj http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum22/sdsd_002.jpg coś za ostra granica spokładanego i stojącego jak na zderzenie dwóch mas powietrza nad tym miejscem, więc pewnie opcja z tym opryskiem jeszcze dochodzi i spływającą wodą... a celowe działanie człowieka? raczej to takie nijakie jak na znaczki jakieś.
Ravfal Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Własnie przenawożenie jednego miejsca a bo sie wysypało" lub ominięcie opryskiwaczem powoduje takie wyleganie" Wiatr i woda tylko temu dopomagają...
Maniek7_2006 Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Jakaś parka fikała kozły i tyle...:P:P:PPozdrO
Swiety82 Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Słyszałem teorie że w miejscu gdzie jest coś zakopane(ale nie pamiętam dokładnie o jaki materiał chodziło-w każdym razie związane ze skrytkami) niektóre rośliny inaczej rosną, mają inny odcień, raz w życiu coś takiego widziałem dokładnie w kształcie kwadratu-pole, jakieś roślinki i kwadrat wyblakłych-mniejszych roślin w jednym miejscu-dodam że nikt nic nie kombinował w tym miejscu.Znam osoby które oglądają zdjęcia lotnicze/satelitarne i potrafią powiedzieć gdzie coś było kombinowane" w konkretnym miejscu, właśnie na podstawie roślin. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ktoś się z tym spotkał???
Damian84 Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 oczywiście...1.znamiona cieniste2.znamiona wegetacyjne3.znamiona higroskopijnebyło o tym w jakimś numerze Odkrywcy oraz w Vademecum poszukiwacza Skarbów
ZUBIKED Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Ludzie nie kombinujcie - żałosne to jest Te twory ze zdjęc nie maja nic wspólnego z tym co piszecie. Zbyt dużo nawozów azotowych efektuje tzw. przerostem . Kłos jest zbyt ciężki, a ulewny deszcz i wiatr łamie łodygę . Sorry że tak brutalnie rozprawiłem sie z waszymi teoriami
michal123456789 Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Napisano 1 Lipiec 2008 Ja od początku bylem raczej za B :) Dzięki wszystkim :) pozdro!
ahins Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 WitamCoś na temathttp://www.ufoinfo.pl/index.php?id=137Pozdr.wszystkich wierzących:)
herbstnebel Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 kaj tam prawdziwe równe kręgi a kaj tam takie coś od nawozów wody i wiatru :>? Święty - to jest normalna metoda badań archeologicznych nie teorie :>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.