Skocz do zawartości

Czy wiezycie w < polne znaki >

michal123456789

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
WITAM :) TAK JAK W TEMACIE :)

Dziś bylem na kopaniu i takie coś trafiłem.Na miejscu robiło to naprawdę spore wrażenie... :) i nie było to 1 czy 5 pól a z 15 w ten sposób wyrzeźbionych :)

I tu moje pytanie :) Co o tym sadzicie? :) Pisać:):):):)

a) młodzież/miejscowi/inna grupa-warstwa społeczna sie nudzi (w końcu niektórzy już maja wakacje ) i takie cosik robią w polu???

b) to warunki pogodowe ? Ja myślałem o gradzie ulewie wietrze ?

c) Yeti ? Ufo ? Zombi ?
Napisano
hehe fajnie to wygląda, co do tych w US to się nawet zastanawiałem czy aby rzeczywiście nie jakieś nadludzkie siły, ale raz na discovery bodajże pokazali grupę ludzi co przez noc robi w takim zbożu takie znaki i tak równo ze już jestem przekonany w 100% że to wszystko lipa :)
PozdrO
Napisano
michał, zdecydowanie odpowiedz B)

kilka czynników może spowodować takie skutki jak na Twoich fotkach,
nie ma sie co rozpisywać, ale takie rzeczy zrobiła matka natura - ciekawie to czasem wyglada ale rolnikowi = włascicielowi takiego pola nie jest do śmiechu za bardzo
Napisano
Heh po prostu chłop dał za duzo nawozu na pole i nie opryskał antywylegaczem do tego jeszcze doszedł wiatr i deszcz ot cała filozofia. U mnie w ubiegłym roku 5Ha tak lezało ....
Napisano
rolnicy chyba na to mówią wiatr spokładoł" a to kara podobno za nie odpoczywanie w Wigilię (? taki przesąd :D )

ale tutaj http://www.odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum22/sdsd_002.jpg coś za ostra granica spokładanego i stojącego jak na zderzenie dwóch mas powietrza nad tym miejscem, więc pewnie opcja z tym opryskiem jeszcze dochodzi i spływającą wodą...

a celowe działanie człowieka? raczej to takie nijakie jak na znaczki jakieś.
Napisano
Własnie przenawożenie jednego miejsca a bo sie wysypało" lub ominięcie opryskiwaczem powoduje takie wyleganie" Wiatr i woda tylko temu dopomagają...
Napisano
Słyszałem teorie że w miejscu gdzie jest coś zakopane(ale nie pamiętam dokładnie o jaki materiał chodziło-w każdym razie związane ze skrytkami) niektóre rośliny inaczej rosną, mają inny odcień, raz w życiu coś takiego widziałem dokładnie w kształcie kwadratu-pole, jakieś roślinki i kwadrat wyblakłych-mniejszych roślin w jednym miejscu-dodam że nikt nic nie kombinował w tym miejscu.

Znam osoby które oglądają zdjęcia lotnicze/satelitarne i potrafią powiedzieć gdzie coś było kombinowane" w konkretnym miejscu, właśnie na podstawie roślin. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ktoś się z tym spotkał???
Napisano
oczywiście...
1.znamiona cieniste
2.znamiona wegetacyjne
3.znamiona higroskopijne
było o tym w jakimś numerze Odkrywcy oraz w Vademecum poszukiwacza Skarbów
Napisano
Ludzie nie kombinujcie - żałosne to jest

Te twory ze zdjęc nie maja nic wspólnego z tym co piszecie.

Zbyt dużo nawozów azotowych efektuje tzw. przerostem . Kłos jest zbyt ciężki, a ulewny deszcz i wiatr łamie łodygę .

Sorry że tak brutalnie rozprawiłem sie z waszymi teoriami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie