Skocz do zawartości

Prawo przeciwko uczciwym odkrywcom....głosujmy!

anty-szkodnik przysypywacz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Szkodzi, ale tylko tym co sami szkodzą, a prawo mają w d....
Trochę wiary, optymizmu, a przede wszystkim zmiany nastawienia i mentalności i będzie dużo łatwiej.
pozdrawiam
stangret
Napisano
Słuchajcie, zamiast pisać to co wiadomo napiszmy pismo z prośbą o pomoc przy zmianie ustawy. np Do komisji Przyjazne Państwo. Może uda się coś zmienić z tą ustawą.
Napisano
W świetle tego co stanowi prawo oczywiście że szkodzi. Jest natomiast też druga strona medalu...
Banda neandertalczyków ryje groby, stanowiska archeologiczne, wywozi za granice cenne artefakty.
Jak to uregulować? Macie pomysły?
Pracuje w pewnym urzędzie gminy, zajmuje sie cmentarzami wojskowymi-przynajmniej kilka razy w roku mam zbieranie szczątków ludzkich z wykopów wyrytych napewno nie przez dziki. Dziury na cmentarzach też się zdarzają.
Oprócz tego niewypały pozostawione na powierzchni, obok dołka.
Czasem amok jakiś mnie ogarnia na to wszystko..... http://www.odkrywca.pl/neandertalczycy-w-akcji-,525914.html#525914
Napisano
Właśnie złagodzenie prawa i możliwość wyjścia z podziemi normalnym poszukiwaczom jest jedyną szansą na ukrócenie dzikiego procederu, i wyeliminowanie z naszego środowiska cwaniaków nastawionych na szybki zysk , nie szanujących żadnych świętości oraz norm moralnych .Wyobraźmy sobie że prawo tak złagodniało że nie napawa nas lękiem widok radiowozu podjeżdżającego na pole aby sprawdzić czy nie kopiemy niewypałów lub czy przypadkiem nie weszliśmy na stanowisko archeologiczne ,jeśli wszystko jest ok.to nie musimy uciekać ani się chować .Jeśli natomiast policja zapragnie odwiedzić nas w domu to jeśli nasze mieszkanie nie wygląda jak magazyn broni Bin Ladena a wartościowe monetki były zgłoszone gdzie zostały znalezione i muzeum po za prawem pierwokupu ma możliwość wypożyczenia ich od nas bo wie gzie się znajdują to czego mamy się bać .Ale chyba za bardzo się rozmarzyłem i na chwilę zapomniałem w jakim kraju żyję ,przecież tu ciemne i mętne prawo stało zawsze wyżej niż zdrowy rozsądek .Pozdro...
Napisano
To że będziemy pisać szkodzi to nic nie da, skoro szkodzi trzeba podjąć kroki aby to zmienić. Można napisać jak już mówiłem do komisji Przyjazne Państwo. I będzie to podjęty krok aby coś zmienić. Kto mógłby podjąć się napisania tego pisma?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie