Skocz do zawartości

KOSZALIN vol. XIII

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 237
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chwała,

Lobo26 - nie słyszałem nic o nazwach własnych koszalińskich koszar. Nie mówi się też o nich inaczej jak - koszary". Nawet będąc w wojsku właśnie w tym kompleksie koszar nie słyszałem o ich nazwach czy to niemieckich czy polskich. Jednak może coś mi umknęło - zaglądnę jeszcze do książki o garnizonie koszalińskim...

Widzę, że część kolegów cichcem opuszcza nasze grono (czyżby niewdzięczne?) i rejteruje do konkurencji" hihi...
Każdy gra inaczej.

M.

Chwała,

nieistotne - ten ktoś wie hi hi... nikt oczywiście nie podpisywał lojalki" ha ha, ale może jakieś do widzenia, tymczasem hihi.

W piątek mam wolne od pracy i domu. Myślę o wypadzie od godziny 9-10 do około 16. Co Wy na to?... oczywiście jeśli warunki pogodowe będą znośne. Wałówka, napoje, sprzęt ogrodniczy i w pole, las, łąkę - gdzie nas poniesie...

Wypatruję do czwartkowego wieczoru sygnałów z różnych stron.
M.

Witam
Tak to już w życiu jest...łącka śliwowica zamienia się w truskawkową prytę a człowiek w konia i do tego szalonego haha

Co do piątku jestem w trakcie egocjacji" co do wolnego Z dnia na dzień zrobiła się zima" i już brakuje słonecznego blasku ,a podobno będzie coraz gorzej..
Pozdrawiam der K.

Tak to już w życiu jest...łącka śliwowica zamienia się w truskawkową prytę a człowiek w konia i do tego szalonego haha"
Witam!
W odpowiedzi do postu der K., śliwowica nie zamieniła się jeszcze w truskawkową prytę jak twierdzi. Dalej czeka na odpowiednią chwilę do wypicia jej w szanownym gronie, może nawet na jakimś wspólnym wypadzie.
Widzę, że nagonka na moją osobę dalej trwa. Mówię wprost i krótko. Nie ukrywam się i nie będę ukrywał jak niektórzy w tym gronie. Tak naprawdę to co robię jest dla mnie formą przyjemnego spędzenia czasu samemu lub w gronie innych.
Pozdrawiam!
harnas
P.S. Jeszcze nie do widzenia, tego nie powiedziałem, chyba, że oficjalnie mnie wykluczycie z tego grona, uzasadniając to

Chwała,

nie traktujcie tego wszystkiego tak śmiertelnie poważnie... pogadajmy żartując a nie robiąc sobie wstręty - życie jest jedno i nie warto potwierdzać opinii o nas Polakach - że jesteśmy kłótliwym i zawistnym narodem hi hi... (wystarczy, ze robią to politycy).

Zacząłem zaczepne słowa, bo sytuacja wymaga wyjaśnienia - jak widać skutecznie. Myślę, że wyjaśnienia nastąpią we własnym gronie - nie ku uciesze gawiedzi...

Zapisy na piątkowy wypad trwają...
M.

Chwała,

pogoda nie dopisuje - może to i dobrze, bo pomyliłem wolne piątki. To nie jutrzejszy piątek mam wolny tylko ten przed 11 listopada... przepraszam za zamieszanie hi hi.

Niedługo zapadnie tu grobowa cisza, pająki zasnują sieć zapomnienia i... rozejdziemy się w pokoju ha ha.

M.

Chwała,

w rzeczy samej ciekawostka. Fakt zabójstwa (?) siostry zakonnej przez wyzwolicieli" znany jest od lat. Poczytajcie komentarze - to jest ciekawostka... ciekawy jestem Waszych opinii (w świetle tych komentarzy).

Ja jestem za człowiekiem, nie za jego narodowością czy wyznaniem... a komentarze spłaszczają wszystko i upraszczają.

M.

Chwała,

ładny kompakcik" hi hi... po oczyszczeniu i małej konserwacji można by go wypróbować. Tego filmu jednak to bym nie zakładał hi hi - no chyba tylko po to, żeby poćwiczyć hi hi - chociaż efekty prześwietleń i starość emulsji mogą dać ciekawe efekty hi hi.

A ja przypadkowo dorwałem książkę Wspomnienia osadników mieleńskich część 2 - Z wiatrem i pod wiatr".

M.

Ciekawe co można o tym sądzić?

Użytkownik grosik1 został zbanowany za próbę zmiany hasła logowania do strony podszywając się pod administratora.
panie grosik1 czy może inaczej: panie Jarosławie jeżeli się to powtórzy jeszcze raz załatwię to inaczej,ostrzegam!

Oto kopia listu wysłanego na forum odkrywcy KOSZALIN vol.XIII:

Witam.
Mam do was wszystkich wielką prośbę!
Czy moglibyście przywołać swojego kolegę Jarosława do porządku?
Kiedy zalogował się na naszym forum jako grosik1 odpuściłem mu i myślałem że będzie wszystko w porządku.
Niestety grosik1 próbował zmienić hasło na naszej stronie używając mojego loginu a to już jest świństwo wysokich lotów.
Wstyd proszę pana!
Jeżeli podobna sytuacja się powtórzy będę zmuszony powiadomić administratora tnb.pl oraz administratora Odkrywcy" o tej sytuacji podając pana imię ,nazwisko i adres.
Takie postępowanie nie przystoi dorosłemu człowiekowi,po prostu nie mogę tego pojąć, przecież nie zrobiłem temu człowiekowi nic złego.
Za pomoc z góry dziękuję.

Myślę że według zasad logiki teraz nastąpi atak na pentagon hehe

A tak na poważnie to myślę Harnaś ,że oprócz systemu" wytnij-wklej jest jeszcze opcja edytuj której zastosowanie zapewniło by sens Twojemu postowi.

Pzdr der K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie