Skocz do zawartości
  • 0

Blaszki z czolgu .

amsel44

Pytanie

Napisano

Witam , wczoraj nabylem taki (podobno) pancerny zlom". wg. relacji wlasciciela domu , czolg zaparkowal w narozniku stodoly(zostal trafiony)i juz w 46. jakas ekipa" go pociela .

• Odpowiedzi 192
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolego lupo55, zwróć uwagę na poważne różnice występujace na poszczególnych zdjeciach i rysunkach.
Osłona ze zdjęcia najprawdopodobniej została wyprodukowana po wojnie (dobra jakość odlewu i dokładna obróbka) natomiast ta wykopkowa to produkcja wojenna, stąd gorsze wykonanie z cieńszej stali, mniejsza ilość śrób.
Poza tym nie jest to element siłowy" a jedynie uszczelniajacy, jak również nie jest to element pancerny.
W takich elementach występowało wiele różnic nawet pomiedzy czołgami z wojennej produkcji (czołgi produkowane w wielu zakładach, z różnymi uproszczeniami).

Napisano

Witajcie
Amsel spoko poklepałem Teciaka w Twoim imieniu ....... o reszcie nie wspomnę bo po co denerwować ...
Najważniejsze jest to że możemy wszyscy uzupełniać swoją wiedzę i zespołowo rozwalać kolejne pancerne igraszki

Napisano
koniec z fiskarsem ... nic to , mam jeszcze jeden :)
moze tez trafie jakiegos dobrego spawacza i zalatwi sprawe.
pozdro.amsel44 :)
Napisano

i komplet, jak napisal Woodhaven to chyba niebawem poskladam calego teciaka :):):). przyznam tez ze miejsce znowu mnie mile zaskoczylo (kilogramami), zobaczymy wiec nast. razem co jeszcze kryje tam gleba ...
pozdro. amsel44

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie