amsel44 Napisano 11 Czerwiec 2008 Autor Napisano 11 Czerwiec 2008 Witam , wczoraj nabylem taki (podobno) pancerny zlom". wg. relacji wlasciciela domu , czolg zaparkowal w narozniku stodoly(zostal trafiony)i juz w 46. jakas ekipa" go pociela .
Woodhaven Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Jedyna cześć która pasowa kształtem i wymiarami ......
Trooper85 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Kolego lupo55, zwróć uwagę na poważne różnice występujace na poszczególnych zdjeciach i rysunkach. Osłona ze zdjęcia najprawdopodobniej została wyprodukowana po wojnie (dobra jakość odlewu i dokładna obróbka) natomiast ta wykopkowa to produkcja wojenna, stąd gorsze wykonanie z cieńszej stali, mniejsza ilość śrób. Poza tym nie jest to element siłowy" a jedynie uszczelniajacy, jak również nie jest to element pancerny.W takich elementach występowało wiele różnic nawet pomiedzy czołgami z wojennej produkcji (czołgi produkowane w wielu zakładach, z różnymi uproszczeniami).
amsel44 Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Napisano 13 Czerwiec 2009 i jeden sie cieszy ze ma takiego dobrego sprzeciora ... :)
Woodhaven Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Witajcie Amsel spoko poklepałem Teciaka w Twoim imieniu ....... o reszcie nie wspomnę bo po co denerwować ...Najważniejsze jest to że możemy wszyscy uzupełniać swoją wiedzę i zespołowo rozwalać kolejne pancerne igraszki
Woodhaven Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 I obiecane zdjęcia żaluzji, dziś już mam nawet więcej zdjęć niż potrzeba
amsel44 Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 koniec z fiskarsem ... nic to , mam jeszcze jeden :)moze tez trafie jakiegos dobrego spawacza i zalatwi sprawe. pozdro.amsel44 :)
amsel44 Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Napisano 13 Czerwiec 2009 i komplet, jak napisal Woodhaven to chyba niebawem poskladam calego teciaka :):):). przyznam tez ze miejsce znowu mnie mile zaskoczylo (kilogramami), zobaczymy wiec nast. razem co jeszcze kryje tam gleba ... pozdro. amsel44
Woodhaven Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Dla uzupełnienia widok żaluzji bocznych
Pytanie
amsel44
Witam , wczoraj nabylem taki (podobno) pancerny zlom". wg. relacji wlasciciela domu , czolg zaparkowal w narozniku stodoly(zostal trafiony)i juz w 46. jakas ekipa" go pociela .
192 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.