Phillip1944 Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Ja jestem nowy w portalu odkrywca więc na początek witam wszystkich !. Rzeczywiście najprawdopodobniej przez igrzyska opóźnią się prace nad Mp44 i Mg42 ale cierpliwość popłaca jak to się mówi hehe. Ja tam na wszelki wypadek na Mp44 już pieniążki odkładam ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phillip1944 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 No i stało się. Są wieści o Stg44 z AGM ! Jednak to tylko obrazek ale już możemy być prawie pewni że coś się święci !!Więcej info: http://www.wmasg.pl/aktualnosci/szokujace_nowosci_z_chin/905/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 E tam, że coś się święci to już od dawna wiadomo – ale jak nie wezmę do ręki i nie pomacam to nie uwierzę – taki ze mnie niewierny Tomasz ;) – a na razie nadal będę latał z odlewem…PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 Jako zywo przypomina elektryka Shoeihttp://www.arniesairsoft.co.uk/news2/wp-content/uploads/2007/AirsoftWorldnewsfromChina_100CC/CIMG0642.jpghttp://www.wwiiguns.com/store/product_details.php?p=533Jako, ze na reko nikt nie bedzie strzelal z kulek to dla wiekszego realizmu chwyt i droga suwadla bedzie wymagala pewnych modyfikacji. Chyba, ze to tylko zdanie maniaka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 pudełko stg44 robi smak wszak miał już być jak i mg34-42 a tu nadal cisza.Mam nadzieję że wyskoczą jeszcze w tym roku z tymi giwerami tak na święta by żona została uświadomiona co chcę na gwiazdkę heh epozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Panowie poratujcie informacją jaka byla długość i szerokośc pasa nośnego ze skóry do mg 42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 już nowy rok czy coś panowie więcej słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 No panowie dobre wieści na początek roku :DFirma Gunfire.pl udostępniła pierwsze zdjęcia produkcyjnej wersji repliki ASG AEG Stg44.Firma Gunfire.pl udostępniła zdjęcia końcowej wersji repliki AEG Stg44. Repliki Sturmgewehr znajdują się w ostatniej fazie produkcyjnej. Do Polski, a tym samym do sprzedaży trafią prawdopodobnie pod koniec stycznia lub na początku lutego. Gunfire obiecuje, że wkrótce poda dane techniczne repliki. Stg44 prezentuje się bardzo ciekawie, szkoda tylko, że tak mało widać na zdjęciach, gęsto pokrytych znakami firmowymi.Poniżej parę fotek. pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 kolba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 nic tylko czekać :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 czekać i zbierać setki PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 Może się mylę ale jak dla mnie max 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Obyś Kurt miał rację, obyś miał rację… :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 No to kasa już się grzeje.Niestety jest jeden mankament na dzień dobry. Cała kolba do wymiany. To chińskie drewno nie nadaje się zupełnie do niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Mają być dwie wersje kolby:1.chińskie drewno załamka2.plastik - mega załamkaWyjście:1.Umiejętności 2.odwiedzić all3.iść do stolarza :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 a co z MG 42 ??????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 No to w takim razie rozsądniej będzie kupić wersję z kolbą z ABS i ją wymienić na drewno – bo zapewne ta wersja będzie tańsza. Ale to póki co pozostaje w kategorii dyskusji akademickiej… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Jeśli drewno będzie badziewne, to nie o sam wygląda chodzi , ale zapewne kolba będzie się łamać tuż za mufą (co miało miejsce zresztą i w oryginale lecz tu aż sie boję myśleć jakie to będzie) Może nawet paradoksalnie plastik się sprawdzi lepiej pod względem wytrzymałości -ot nie ma przecież słojów. Rozwiązanie które proponuje Hindus będzie pewnie najlepsze. Zresztą po doświadczeniu z chińską drewnianą kolbą mausera ASG to ja dziękuję za taką robotę - na półkę sie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 ...po doświadczeniu z chińską drewnianą kolbą mausera ASG to ja dziękuję za taką robotę - na półkę sie nadaje."Zgadza się.Chociaż wczoraj nudziło mi się w domu, wziąłem swojego mausera, rozłożyłem, szlifierka w dłoń i jazda.I powiem szczerze że po zdarciu tego czerwonawego gówna do żywego drewna i przyciemnieniu przeróżnymi syfami wygląda o niebo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Szkoda, że wciąż mylicie producentów.. AGM to nie BOYi, może drewniana kolba nie będzie taka tragiczna? Zresztą, na zdjęciach widać że ta kolba jest plastikowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Tak tak, ja mówię o Boyi, może w tym AGM kolba będzie lepsza co nie zmienia faktu że i tak wymienię na tą z alledrogo.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 http://shop.strato.de/epages/15469580.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/15469580/Products/%22MG%2042/53%20Deko%22tu jest MG42 :)zdrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 No fajnie, szkoda tylko, że to zabawka nie dla nas :(PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Jak donosi Promant WMASG - Chiński STG44 wchodzi na rynek? W jednym z azjatyckich sklepów pojawiła się zapowiedź repliki STG44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.