Skocz do zawartości
  • 0

Sygnet SS

lysy452

Pytanie

Napisano

ja w tytule nie bede sie rozpisywal skad i od kogo prosze jedynie o id czy jest to orginal czy fals,mam okazje go kupic,prosze rowniez o podanie wartosci tego sygnetu jesli ktos sie orientuje Ma bicie SS i na dole jakby *80 pozdrawiam

• Odpowiedzi 115
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie chciałem się wtrącać, ale sygnet łysego jak i pseudo oryginały , repliki zamieszczane przez EnemyofGoda to falsyfikaty, nawet nie kopie. Nie chodzi nawet o tą nieszczęsną punce SS której nie było. Przede wszystkim forma „roześmianej” trupiej czaszki nie odpowiada żadnym wzorcom stosowanym na sygnetach SS, czy też innej formie stosowanej w symbolice SS. Sygnet SS był produkowany wielko seryjnie, w formach nieznacznie różniących się. Przyznawany wybranym oficerom tak jak odznaczenia . To co przedstawiasz to jakieś wariacje dotyczące tego sygnetu, w najlepszym razie zamówione u jubilera przez jakiegoś niedorobionego SS-mana, lub sympatyka SS.
Ale jak chcesz mogę też za 100 zł, wystawić ci kwitek , że jest autentyczny. tym bardziej że na giełdach ta wariacja jest ostatnio popularna.
Napisano
Asia slyszalem juz o tych kwitkach potwierdzajacych ich rzekomom autentycznosc,ale z zycia wiem ze za kase mozna wszystko,z tym sygnetem wyszlo jak wyszlo;kupmel to przyniosl do pracy itd a reszte juz znasz.Jednym slowem zycze wszystkim oby nie padli ofiara oszustow ktorzy tworza kopie czasami niemal ze identyczne z orginalem pozdro
Napisano
Kijow wierze w twoje intencje ale 100zl droga nie chodzi jesli jest to fals to nie bede za niego placi a tym bardziej robil z niego orginalu.ps nie podwazam ze twoj sygnet jest kopia bo na tym sie nie znam.pozdro i dzieki za pomoc
Napisano
EnemyofGod faktycznie wyglada lepiej moj niz ten na fotce,ale po kilku opiniach kolegow po fachu jednak mysle ze to chyba dobra kopia,moze sie myle ale......
Napisano
Moj przyjechał z RPA z kilkoma jeszcze fantami SS ale lepiej nie pokazywać bo MOSAD jeszcze czuwa ;-)mam do niego legitymacje był dawany za walkę z partyzantka na terenie ZSSR
Napisano
Lepsze podróbki są u mnie w sklepiku... i kosztują 5 zł sztuka... od wybory do koloru... Ciekawe rzeczy opowiadasz, że zmarł i ktos do antykwariatu oddał jego rzeczy.... ciekawe co za eSeS by sobie takie rzeczy przetrzymywał i to jeszcze do RPA..... lol

Przecież jak się na nie spogląda to widać już nawet na miniaturze , że to podróba jak nic :) Jeśli ktos ma takie rarytasy w swojej kolekcji oczywiście oryginalne to nie pokazuje ich wszystkim dookoła tym bardziej nie sprzedaje na allegro itp.
Napisano
wiec tylko pogratulowac,niestety pan menel ktory sprzedal mojemu kumplowi ten sygnet za pare browarkow prawdopodobnie nie mial juz nawet dow.osobistego bo zastawil go w sklepie he he
Napisano
EnemyofGod sorry ale jesli moj sygnet jest kopia to bardzo dobra w przeciwienstwie do tego ktorego pokazales na fotce i tyle z mojej satysfakcji posiadania owego sygnetu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie