lysy452 Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 ja w tytule nie bede sie rozpisywal skad i od kogo prosze jedynie o id czy jest to orginal czy fals,mam okazje go kupic,prosze rowniez o podanie wartosci tego sygnetu jesli ktos sie orientuje Ma bicie SS i na dole jakby *80 pozdrawiam
R51 Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Specjalizuję się w bibelocikach z bursztynu i srebra...
kowalinho Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Chodziło o to, że osoba wykonujące ten sygnet zrobiła sobie wariację na temat puncy 800"reszta poszła na priva.
Breslau74 Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Uuu..ładne rzeczy Twoje rączki tworzą R51.Zakończmy krótką i prawdziwą konkluzją.95% tych sygnetów SS" to są falsyfikaty. Koniec.pozdrawiam
asia Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Nie chciałem się wtrącać, ale sygnet łysego jak i pseudo oryginały , repliki zamieszczane przez EnemyofGoda to falsyfikaty, nawet nie kopie. Nie chodzi nawet o tą nieszczęsną punce SS której nie było. Przede wszystkim forma „roześmianej” trupiej czaszki nie odpowiada żadnym wzorcom stosowanym na sygnetach SS, czy też innej formie stosowanej w symbolice SS. Sygnet SS był produkowany wielko seryjnie, w formach nieznacznie różniących się. Przyznawany wybranym oficerom tak jak odznaczenia . To co przedstawiasz to jakieś wariacje dotyczące tego sygnetu, w najlepszym razie zamówione u jubilera przez jakiegoś niedorobionego SS-mana, lub sympatyka SS. Ale jak chcesz mogę też za 100 zł, wystawić ci kwitek , że jest autentyczny. tym bardziej że na giełdach ta wariacja jest ostatnio popularna.
kijow Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 to było w komplecie z sygnetem czy to tez kopie?????
kijow Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 100 zł musiałem dać za to ze dostałem papier ze to oryginał.
lysy452 Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 Asia slyszalem juz o tych kwitkach potwierdzajacych ich rzekomom autentycznosc,ale z zycia wiem ze za kase mozna wszystko,z tym sygnetem wyszlo jak wyszlo;kupmel to przyniosl do pracy itd a reszte juz znasz.Jednym slowem zycze wszystkim oby nie padli ofiara oszustow ktorzy tworza kopie czasami niemal ze identyczne z orginalem pozdro
speed Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Kijow możesz zamieścić fotkę wrony ze sfastyką?
kijow Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 i tez już myślałem ze kopia ale jednak nie twój mi sie wydaje oryginałem
Hildebrand Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Trudno powiedzieć, czy kopie , czy nie, ale nieźle ktoś skompletował....To są Kragenspiegle oficerskie Wehrmachtu...
EnemyofGod Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 tak wygląda współczesna podróbka. Twój wygląda znacznie lepiej. Jeśli nie jest oryginalny, to przynajmniej solidnie wykonany.
lysy452 Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 Kijow wierze w twoje intencje ale 100zl droga nie chodzi jesli jest to fals to nie bede za niego placi a tym bardziej robil z niego orginalu.ps nie podwazam ze twoj sygnet jest kopia bo na tym sie nie znam.pozdro i dzieki za pomoc
lysy452 Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 EnemyofGod faktycznie wyglada lepiej moj niz ten na fotce,ale po kilku opiniach kolegow po fachu jednak mysle ze to chyba dobra kopia,moze sie myle ale......
kijow Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Moj przyjechał z RPA z kilkoma jeszcze fantami SS ale lepiej nie pokazywać bo MOSAD jeszcze czuwa ;-)mam do niego legitymacje był dawany za walkę z partyzantka na terenie ZSSR
EnemyofGod Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 kolejna kopia. już trochę lepsza. do kupienia za jedyne 30 funtów.
boberlium Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Lepsze podróbki są u mnie w sklepiku... i kosztują 5 zł sztuka... od wybory do koloru... Ciekawe rzeczy opowiadasz, że zmarł i ktos do antykwariatu oddał jego rzeczy.... ciekawe co za eSeS by sobie takie rzeczy przetrzymywał i to jeszcze do RPA..... lol Przecież jak się na nie spogląda to widać już nawet na miniaturze , że to podróba jak nic :) Jeśli ktos ma takie rarytasy w swojej kolekcji oczywiście oryginalne to nie pokazuje ich wszystkim dookoła tym bardziej nie sprzedaje na allegro itp.
lysy452 Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 wiec tylko pogratulowac,niestety pan menel ktory sprzedal mojemu kumplowi ten sygnet za pare browarkow prawdopodobnie nie mial juz nawet dow.osobistego bo zastawil go w sklepie he he
lysy452 Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 EnemyofGod sorry ale jesli moj sygnet jest kopia to bardzo dobra w przeciwienstwie do tego ktorego pokazales na fotce i tyle z mojej satysfakcji posiadania owego sygnetu
Pytanie
lysy452
ja w tytule nie bede sie rozpisywal skad i od kogo prosze jedynie o id czy jest to orginal czy fals,mam okazje go kupic,prosze rowniez o podanie wartosci tego sygnetu jesli ktos sie orientuje Ma bicie SS i na dole jakby *80 pozdrawiam
115 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.