Skocz do zawartości

Za całe 5 zeta i nie tylko cz.6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
trudno powiedziec
ale niemcy dawali E -erzatz do MG, P-chyba olej lub smar.
EK-narzedzia do naprawy, pomijam apteczke.
co do paska nic nie wiem.
ale ma wyrwany uchwyt wiec mogla sluzyc do trzymania czegos ciezkiego.
Napisano
Piotr4415 jakoś nie mogę zobaczyć tego zielonego pasu tam na alledrogo :):) ale to pewnie że już stary i ślep jestem -pozdro
Napisano

Pierwsza wizyta po zimie. Sfatygowany hełm wz. 42 + (na razie jeszcze nie sfotografowana skrzynka do amunicji do MAXIMA w b. dobrym stanie, dwa niemieckie pojemniki bez pokryw na maskę p-gaz i skrzynka do MG starszego typu. Ftoki ew. wrzucę przy innej okazji.

Napisano

Wczoraj na złomiku trafiłem taką tablice rejestracyjną z Warszawy razem z adapterem unitry i magnetowidem dałem 10 zł i wszystko działa :) Mam pytanie z jakiego okresu może ta tablica pochodzić podobne na all z nazwami miast są wystawiane jako przedwojenne.

Napisano

To linki , są tam lepsze fotki . pozdrawiam http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=650586
http://odkrywca.pl/id-bagnetu-mosin,650554.html#650554

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
I tak po prostu można sobie pochodzic po złomie? Ja mieszkam blisko firmy mostostal chojnice". Są tam chałdy złomu. Ciekawe czy by pozwolili na takie szperanie?
Napisano

co do pozwolenia to różnie bywa jak są wielkie składnice to często nie ma wstępu dla osób postronnych ale to wszystko zależy idziesz do biura i pytasz , u mnie jedna jest co trzeba pobrać wejsciówke w biurze i kask , a to fanty z małego skupu z dziś fota słaba bo robiona kom dwie carskie + menacha nsdap

Napisano

Witam dziś taka mała olejarka z orłem carskim tak mi sie wydaje. Thomson takie karnety to fajny pomysł :)
Pozdro.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie