Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o id łuseczki

tadeks6

Pytanie

Napisano
Witam dziś trafiłem fajną łuseczke, tylko mam problem z idętyfikacją je PROSZĘ O POMOC.Oto oznaczenia.
z lewej strony67, z prawej strony 27, u góry Pk,u dołu DZ.
Z góry dzięki.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie zgodzę się z takim sądem. Jak dla mnie to tylko i wyłącznie łuska od Mausera.
Kolego Tadeks6 pooglądaj łuski od Mausera i Lebela bo nie sposób ich pomylić, wtedy wszystko będzie jasne.
Napisano
Witam dziś trafiłem fajną łuseczke, tylko mam problem z idętyfikacją je PROSZĘ O POMOC.Oto oznaczenia.
z lewej strony67, z prawej strony 27, u góry Pk,u dołu DZ.
Z góry dzięki.
Napisano

wiatm ,oto dowód ,że jest to Lebel.Znalazłem taką samą łuseczkę na www.luski.poszukiwania.pl,pod hasłem Lebel 8*50 R LEBEL.A oto dokładniejsze informacje o tej łuseczce:
Pocisk" S.A. Warszawa; dostawca mosiądzu na łuskę Walcownia Metali, Dziedzice; mosiądz 67 (67% Cu, 33% Zn). Wyprodukowano w 1928 r. Czy to nie to samo.Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy tadeks6.

Napisano
Witam.Gwoli ścisłości ten nabój był wyprodukowany(elaborowany i scalony) w warszawskiej fabryce amunicji Pocisk(Pk)Rembertów. Dz-oznacza dostawce mosiądzu na łuski. Pozdro.*

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie