Skocz do zawartości

niedziela z Proximą

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Hugo, niestety, ale o tym czy na pewno nie strzeli ,czy - jak sądzisz - wszystko jest zardzewiałe i brakuje elementów, o tym wszystkim może zadecydować tylko .... biegły sądowy.
Niestety, ale jeszcze gorszymi strupciami ludzie się chwalili, a biegli uważali inaczej. Obawiam się, że jednak ktoś może kiedyś o świcie zapukać....
Jeśli nie będziesz się stosował do pisma administratora:
http://www.odkrywca.pl/info-od-administratora-kazdy-ma-przeczytac-ten-watek-obowiazkowo-,635843.html#635843

będziesz miał kłopoty. To zbyt poważne sprawy by sobie gdybać.
Pozdrawiam!
Ewelina

Lufę ma ? Ma. I starczy. {istotny element broni pal.).
Pierwszy lepszy balistyk po przebadaniu wystawi opinię że:

Po wykonaniu czynności konserwatorsko - restauracyjnych istnieje możliwość oddania strzału z badanego obiektu, ewentualnie zachodzi duże prawdopodobieństwo pozyskania części do innego egzemplarza tego typu broni.

Hugo1. Młody człowieku, ja nie mam zamiaru Cię straszyć. Ja ten temat JUŻ przerabiałem. Wierz mi.
Niebiescy chłopcy byli na tyle uprzejmi że złożyli mi wizytę po południu jak wróciłem z pracy.
Zabrali WSZYSTKO łącznie z takimi szrotami że ten Twój dla porównania to ówka nie śmigana".
Pozdrawiam'
traper6

A to mi smutni panowie zostawili na pamiątkę. Jedynie stg ma dorabianą kolbę. Pozostałe to 100% orginały.
Pierwszy od góry to długi Warszawa
Drugi od dołu to Radom

INFORMACJA DLA NIEBIESKICH I INNYCH Z DZIWNYMI NADRUKAMI NA KOSZULKACH
Zdjęcie wykonano w 2001 roku. Wszystko co się na nim znajduje (z wyjątkiem foteli,stolika,regałów,dywanu i podłogi) zostało przewiezione przez waszych wysłanników do K.P.P. we Wrocławiu.

Hugo1
Widzę że jednak nic nie zrozumiałeś.

ok rozumię jak przyjdą to oddam"

Jak to sobie wyobrażasz ? Przyjdą i powiedzą oddaj klamkę bo jak nie to zrobimy ci ati, ati ? A Ty grzecznie oddasz klamkę i po sprawie ?

Nie stary.To wygląda zupełnie inaczej. Zdjęciem i opisem znaleziska sam się wepchałeś im na widelec. Jesteś dla nich doskonałym celem ( z perspektywy czasu kilkakrotnie rozmawiałem z panem z K.P.P. Wrocław który zajmuje się m.in. monitorowaniem tego Forum).
Nie przyjadą do Ciebie z dobrym słowem, czy na kawkę. W świetle naszego prawa to JUŻ JESTEŚ BANDYTĄ (posiadasz nielegalnie b.palną, a że to złom to patrz 4, 6 posty wyżej}.
Jesteś łatwym celem dla pierwszego lepszego łapsa", który na Tobie będzie się mógł wykazać przed swoimi przełożonymi, podbić statystykę ujęć groźnych przestępców, zarobić ekstra premię.
Jak wejdą są naprawdę szybcy. Nawet się nie zorientujesz jak będziesz w pozycji horyzontalnej z branzoletami na dłoniach.
Wiesz jak to głupio wygląda przed rodziną, albo przed sąsiadami jak Cię będą prowadzić zakutego JAK BANDYTĘ? A co z dalszym życiem, pracą... (zasr.... papiery i życiorys ).

Ja Ciebie doskonale rozumiem i na tym Forum jest wielu ludzi którzy też Cię rozumieją, ale z prostych przyczyn wolą się na ten temat nie wypowiadać.
Pozbądź się tego żelastwa i to w trybie natychmiastowym póki jeszcze nie jest za późno. I na przyszłość nie chwal się wszystkim co wykopiesz. Bądź mądrzejszy.
Pozdrawiam.
traper6

Czyli prosto mówiąc, jeśli jeszcze nie miałeś odwiedzin, wywal z domu wszystko co nie legalne,tylko nie do piwnicy, albo na strych.Nie warto mieć problemów, zwłaszcza, że to nie jest jakiś super eksponat.Może wjadą, może nie, po co się stresować ?

kolego traper6 a co sąd ozekł w sprawie tych gzmiących kijów. zostaną skasowane czy oddadzą do muzeum????/ .jak koledzy zaówarzyli to na forum od jakiegos czasu nikt nic nie znajduje,jak nprzykład od 2 lat nawet pełnego pocisku nie znalazłem tylko same poprzewiercane i ze zbizą spłonką sie trafiają a co do monet to same z PRL-u .POzdrawiam

W świetle prawa miały być poddane utylizacji, zezłomowaniu.

Jest takie przedwojenne powiedzenie. Że dobrze jest mieć znajomości u kur..., policjanta i złodzieja. I staram się tego trzymać.
Gdzieś tam ptaszki ćwierkały" że mój Radom i Warszawa są w prywatnej kolekcji.

maxim026
Z tym kopaniem to mamy pecha. Podobnie jak Ty, też od kilku lat nie mogę trafić nic ciekawego, czym mógłbym się pochwalić na Forum ;-D
Pozdro.

No i nie ma dziwne! Grzmiące kije i inne takie wynalazki zostały już dawno wykopane, zaprezentowane, skonfiskowane i przeznaczone do... no do utylizacji(HI!). Leżące długo w ziemi naboje poprzewiercały korniki i proch wyżarły. A monety PRL-u do lasu podrzucają wiadome służby" aby zwabić nieświadomych, młodych poszukiwaczy wyłapywanych potem dla poprawienia statystyk. Bo starzy wiedzą, że TAM NIC NIE MAAAAaaa..." i zadowalają się zakupami na internetowych aukcjach, potem ich się odnajduje, zakup konfiskuje i ... ITD.
HI! Catadero.

Nim Catadero się wypowie, ja zamieszczę swoje spostrzeżenia, bo miałem i Solarkę i PROximę. W skrócie PROxima ma to czego brak bolał w Solarisie - kwestia dyskryminacji żelaza została rozwiązana bardzo dobrze.

Na dyskryminacji ustawionej na 0 (zakres od -90 do +30) odrzuca przedmioty żelazne gabarytowo podobne do małej moździerzówki.
Do tego identyfikacja numeryczna, na której można już pozwolić sobie na kombinacje - nie da się tego porównać z 12 segmentami w Solarisie.
Do tego dyskryminacja wybiórcza.
No i lepsza ergonomia i wygląd.

To tyle.

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie