Ja Peter Napisano 17 Maj 2008 Autor Share Napisano 17 Maj 2008 Witam mam pytanko czym wyczuscic wykopaną butelke, najlepiej tak aby można było z niej pić. Jest na ściankach od środka miejscami jakiś nalot i poprzyklejane paprochy. Moze kwasek cytrynowy albo ocet..??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Jakiś nalot może spróbuj wlać do butelki ocet (1/3) i zalać ciepłą ale nie wrzątkiem wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necroskop Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Witam.Nie wiem jak ocet ale ja takie coś kwaskiem cytrynowym czyszczę, wszystko odpada, a najlepiej jak rozpuszczony kwasek jest jeszcze ciepły.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rahirha Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Cześć. Dodaj do tych mikstur trochę ryżu i poruszaj to zadziała jak zmywak i powinien usunąć zalegający syf ".( oczywiście można użyć coś innego - drobny piasek itp. oczywiście trzeba tak robić aby nie zniszczyć kruszywem" fanciora. Powodzenia i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitolif Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Piasek rysuje, mozna też skorupką od jajka, zdziera, a nie rysuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Ja wykopaną porcelanę i kryształy czyściłem Fosolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Peter Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 Dzieki za podpowiedzi. Jako pierwszy sposob wybrałem kwasek cytrynowy i odrazu poznikały wszystkie farfocle..Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabis94 Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 polecam popiół z pieca,ew pszenice.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Witam,wszystkie browary radzą sobie z podobnym problemem wodorotlenkim sodowym,inna jego nazwa to kret". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejka Napisano 17 Czerwiec 2008 Share Napisano 17 Czerwiec 2008 Bardzo dobry tamat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Owszem NaOH bedzie dobre ale trzeba zachować szczególną ostrożność!! Nie może być to NaOH w granulkach!! NaOH w stanie stałym niszczy szkło!! W gre wchodzi więc tylko roztwór... 10%?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.