scout69 Napisano 10 Maj 2008 Autor Napisano 10 Maj 2008 co mi pozostalo, pogrzebalem!pozdrowienia z opolskiego
kopacz18 Napisano 10 Maj 2008 Napisano 10 Maj 2008 ...jeżeli to czaszka - to bezmyślność jest zbyt łagodnym słowem - i nie ma znaczenia czy to robota rolnika czy kogoś innego!
scout69 Napisano 10 Maj 2008 Autor Napisano 10 Maj 2008 a co innego? zawieszona na drzewie, 100m od odrypozdrowienia
Modelarz91 Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 to na pewno czaszka na 2 zdjęciu widać łączenia kości
adek_ Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 a skad wiesz ze to rolnik? Ja sie spotkałem z takimi zachowaniami pseudoposzukiwaczy
mihura Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 Wiznie Może ktoś znalazł ją na spacerze,nie koniecznie wykopał? Przedmioty czasem same wychodzą z pod ziemi-korzenie itp.Nie wiedział za bardzo co z tym problemem zrobić? Bądz co bądz to ludzkie szczątki! Nie wygląda to na profanacje a raczej bezmyślność i pozostawieniu jej w widocznym miejscu.Może dzieci?! No i kto stwierdził,że ta czaszka jest z okresu wojny?!Przydała by sie policyjna ekspertyza? Tysiące ludzi ginie bez wieści!pozdrawiam
Łupaszko Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Zgłoś właściciela (czaszki) do zakładu medycyny sądowej i na Policję... bo już do Ciebie idą... A poza tym szacunek dla zmarłego wymaga zaangażowania Pozdrawiam
herbstnebel Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Dokładnie... na policje bez skrępowania z tym!! Może jakaś matka 10 lat czeka na syna, bo go bandziory do lasu wywieźli?? Kto to może wiedzieć??
Molke Napisano 13 Maj 2008 Napisano 13 Maj 2008 Niestety w takiej sytuacji ciężko zachować sie dobrze w tym kraju. Zakopiesz to nie wiesz kogo zakopujesz zgłaszać się ludzie boją żeby później awaryjnie nie być ciąganym ,a ktoś kto powiesił tą czaszke zrobił to właśnie po to by ktoś ją znalazł ktoś kto się okarze bardziej kompetentnym ja zrobiłbym chyba to samo co scout69 albo wykonałbym anonimowy telefon do władz. Nie chce się wierzyć ilu ludzi z okresu wojny i z okresu powojennego leży w bezimiennych mogiłach.Sorki ze rusze tutaj troszke ta sprawe ale przegladajac wątki archiwalne natknąłem sie na temat jak dobrze pamiętam ozkopał mogiłe" (sprawa 8 helmow spadochroniarzy + niesmiertelniki) i dziwi mnie że cały temat został odwrócony ogonem że nic takiego że HIENA wel. łysy rozkopał nieoznaczona mogile a zlinczowano człowieka który przyczynił się do ujęcia sprawcy. Wspominam o tym tutaj bo dziwi mnie ze w tym wątku wszystkim zależy na tym by czyjaś matka nie czekała... Dziwi mnie to że osób będących HIENAMI nie napiętnowuje się na tym forum. Sory za off topic ale nie mogę uwierzyć ze w tamtym watku była postawa inna niz w tym. ZAZNACZAM że nie pije tutaj do nikogo i chyba marzeniem każdego uczciwego i majacego jakies skrupuly człowieka jest to by w tym kraju było więcej osob z postawa osób z tego wątku.
szyszko1984 Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Molke masz w 100% rację hieny powinniśmy piętnować bez najmniejszych zastrzeżeń i zahamowań. Tolerowanie tego typu postępowania lub przemilczenie (nie wiem co gorsze) psuje opinię naszemu środowisku, a trzeba podkreślić ze to są zachowania marginalne i my odcinamy się od takich elementów"(czytaj ludzi")
abcd Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Kilkanaście lat temu widziałem wysypisko gruzu i ziemi która pochodziła z kopania nowych grobów na starym XIX w. cmentarzu,kości ludzkich było tam mnóstwo,krajobraz przypominał siedlisko smoka z bajki.
mihura Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 witam scout96-zgłoś namiar na znalezisko Policji!!!Chyba,że obawiasz sie mnóstwa pytań i porannej wizyty na chacie? Twoj wybór? W pobliżu musi być reszta kości pasującej do znaleziska.pzdr.
buba6 Napisano 16 Maj 2008 Napisano 16 Maj 2008 jak jest to na opolszczyznie, to moze sa to zolnierze batalionu Bartka, bo z odnalezieniem ich miejsca zamordowania tez jest kiepsko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.