sahara47 Napisano 6 Maj 2008 Autor Napisano 6 Maj 2008 Kiedyś (kupę lat temu) słuchałem opowieści, że po wojnie do starego koryta rzeki wrzucono po wojnie uzbrojenie i sprzęt wojskowy. Czy ktoś jest zainteresowany poszukiwaniami w okolicy (na południe 15 km.) Częstochowy? Wiem że ze sceptycyzmem podchodzą wszyscy do tego typu tematów. Ja również pamiętam czasy że w każdym jeziorze i bagnach ugrzezły faszystowskie czołgi. Ale uważam że w miare możliwości można sprawdzić każdy wątek. Dlatego piszę.
8total4 Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 witam. ja jestem z Czewy, 'Szwędamy' się z ekipą tu i tam, jakie okolice Cie konkretnie interesują?jak masz gadu to podeślę numer.czekam na kontakt.pozdro!
Sargon Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 Ja również moge się skoczyć ale to do towarzystwa bo nie amm wykrywki
sahara47 Napisano 9 Maj 2008 Autor Napisano 9 Maj 2008 Miejscowość nazywa sie Kamienica Polska. Nie mam GG napiszcie na pocztę. Sam jestem ciekaw czy te informacje są prawdziwe.
8total4 Napisano 10 Maj 2008 Napisano 10 Maj 2008 kol.sahara47 - znam troszkę te tereny ;)szkoda ze nie masz gadacza, bo przez pocztę to troche mozolne gadanie..Mnie w sumie nie interesuje szukanie broni palnej i amunicji, ale zawsze mozna trafic jakis bagnecik czy cos w tym stylu..a Kol.Sargon z Czewy czy z okolic?pozdro!
8total4 Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 oo, a biegasz z piszczala czy zaczynasz dopiero ?:)montujemy jakis wypad niebawem?pozdro!
sid30 Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 zwarty i gotowy :)) dajcie tylko cynk gdzie sie stawic :))
Pikel Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Ja mieszkam w Poraju i od niedawna zacząłem sie tym zajmować. Jak macie zamiar wyskoczyć gdzieś w okolice Czewy na wykopki to ja chętnie. Daje telefon: 660804434.Pozdro-------------------------------------------------nie podajemy takich info na forum + pilnuj pisownie bo ludzie tutaj mają na to alergię :DPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 20:55 12-05-2008
Sargon Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Pisałem, ze nie mam wykrywacza ale planuje kupić. To dopiero w wakacje ale teraz dla towarzystwa mogę
8total4 Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 w tyle osob to sie nie pomiescimy ;)coś sie wymysli, ja przez najblizsze kilka weekendów nie dam rady niestety nigdzie wyskoczyc w okolicach czewy.W sumie jest nas tu czwórka w ekipie, ale miejscówek coraz mniej ;)Teraz to juz prawie nie ma gdzie jezdzic, jak ktos chce namiar to pisac na maila, zostawię gg.pozdro!
gibki9 Napisano 15 Maj 2008 Napisano 15 Maj 2008 Dokladnie,lepiej kupic wedke i na ryby jezdzic,lepsze mozna miec efekty:),rejon blachowni mam zrobiony,nic ciekawego tam nie wychodzi,mstow porazka,olsztyn juz zrobiony,janow-potok zrobil janusz:)mokra-to juz lipna na maxa,ogolnie militarka 2 wojna i 1 wojna tez nic nie wychodzi.3 lata poszukiwan i nie wielkie znaleziska.
8total4 Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 Co nie znaczy, iż nie pracujemy nad terenem ;o)Generalnie rządzi szczęscie i przypadek.pozdro!
siwy_49 Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Coś mi chłopcy zciemniacie:) , Ja mam do czest 70 km i trochę za mało czasu, ale kolega był raz i to w ciemno stanął w pierwszych lepszych krzakach i wyrwał 2 bagnety i procę z I wojny. Do tej pory mnie boli wątroba, SZCZEŚCIAŻ.
8total4 Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 tutaj sie bagnetów nie kopie :Pnie znam nikogo kto trafil na tym terenie bagnet w lesie czy na polu..albo szczęsciarz albo cud nad Wartą :)Generalnie tereny przebrane i lekko ubogie w fanty.pozdro!!
elku Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 8total4 czy ty przypadkiem nie kopałeś ostatnio w rejonie załęcza? odezwij sie do mnie na gg 3303255
sudajew Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 można powiedzieć że mieszkam w okolicy Czewy, czy ktoś kiedyś kopał w okolicach Panek, od dziecka(w zasadzie jeszcze jestem dzieckiem bo mam 17lat:) interesowały mnie takie odkrywcze tematy. Jak by ktoś kiedyś sie pofatygował przyjechać z wykrywką to mógłbym mu wskazać domniemane miejscówki, i potowarzyszyć. Mam zamiar kupić wykrywkę, ale najpierw mnie czeka miesiąc roboty na budowie, wiadomo finanse
siwy_49 Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 Sudajew odezwij się na prywatę i napisz co tam za tajemnicę chowasz to coś zorganizujemy.Pozdro
8total4 Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 podpowiem Ci że Panek i Przystajni broniła straż graniczna w 1939r.Nie znam dokładnego miejsca, ale prowizorka.Jak będziemy kiedys w okolicy to kontakt.pozdro!!
gibki9 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 a czolgu w tych krzkach nie znalazl??i szarika z buda?:)moze zrobimy wspolny wypad i sie kolega pochwali ktore to takie obfite krzaki w bagnety 1 wojenne:),a co o panek to produkowali tam ponoc aramty dla powstancow,i pewnie w kazdych krzakach lezy jszcze po kilka sztuk:)
8total4 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 trzeba sie umówić na jakiś wspólny wypad %_% Panie Gibki a Ty jak z czasem w weekend stoisz? pozdro!!
siwy_49 Napisano 20 Czerwiec 2008 Napisano 20 Czerwiec 2008 Kolego gibki. Nie wyśmiewaj a jeśli chodzi o wspólny wypad to z tego co wiem już jest wstępnie ustalony w biesy. decyzja padła wczoraj. ja niestety nie dam rady, ale kolega który trafił te fanty sam opowie zapytaj 8total to on w czoraj z nim gadał na gg. A jeśli chodzi o okolice czes to wy powinniście nas zaprosic i pokazac fajne miejsca w końcu to wasz teren. My możemy odwzajemnic się tym samym, macie tylko 70 km. Tylko proszę nie wyśmiewaj bez podstaw.Pozdro
gibki9 Napisano 21 Czerwiec 2008 Napisano 21 Czerwiec 2008 Prawda jest taka,ze z reguly jak ktos kupi wykrywacz to najpospolitszym fantem sa wlasnie bagnety:),z reguly w okopach po kilka w dolku,i klamry na kg:),a jak sie pojedzie w teren to o luski ciezko.W ziemi jest jeszcze troche gratow,ale juz bardzo malo i iloc czasu poswiecona na szukanie do znalezionych fantow nie jest wspolmierna,na jurze liczy sie tylko drobnica.
sudajew Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 towarzyszu:) gibki9, możesz mi powiedzieć z jakiego źródła sie dowiedziałeś o tych a co o panek to produkowali tam ponoc aramty dla powstancow" Była kiedyś u nas huta żelaza, jedna z największych w królestwie polskim, ale psinco po niej zostało.Została zburzona na początku XX wieku a w 1924r na fundamencie pieca postawiono kościół. Po chucie zostało tylko w piguły niebieskiego żużlu i kilka zdjęć
sudajew Napisano 22 Czerwiec 2008 Napisano 22 Czerwiec 2008 a i jeszcze doszła do ciebie moja wiadomość??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.