Skocz do zawartości
  • 0

Wykopany motocykl (elementy) jaki ???

gudek82

Pytanie

Napisano

Witam
proszę kolegów o identyfikacje motocykla ( tego co z niego zostało), który wczoraj ujrzał światło dzienne, za wszelkie info serdeczne dzięki
Pozdro Gudek82

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na liczniku z pewnością jest napisane SMITHS, na przełączniku na reflektorze-LUCAS. Taki sam napis na magdynie( pradnica/iskrownik). Ale takie wyposażenie miało 80% motocykli angielskich.
C.
Napisano

Witam
proszę kolegów o identyfikacje motocykla ( tego co z niego zostało), który wczoraj ujrzał światło dzienne, za wszelkie info serdeczne dzięki
Pozdro Gudek82

Napisano
Po przewertowaniu pewnej książki, skłaniam się że być może są to części od amerykańskiego motocykla INDIAN 741B. Czy któryś z kolegów, którego wiedza bardziej zgłębiona jest w motocyklach, mógłby to sprawdzić.
Gudek 82
Napisano
Indian 741B-zupełnie inny sposób mocowania reflektora, półokrągłe błotniki. To na pewno nie to.
Raczej będzie to motocykl cywilny klasy 350-500cm i to jakiejś mniej znanej marki.
C.
Napisano
Ano raczej nie jest to Indian, tu zalaczam strone z bardzo dokladnymi zdjeciami INDIANa 741B.
http://www.sales.indianmotorbikes.com/40741C/40741C.htm
Napisano
Dziękuję, choć śmiem wątpić, że to Indian 741B. To był przecież kawał" motocykla, a tu widać zwłoki co najwyżej jakiejś setki"...
Napisano
Nie jestem jakimś specem od motocykli, ale bardzo mnie zaciekawiło co to za sprzęt nasza ziemia skrywała. Spędziłem dzisiaj sporo czasu szukając go w necie. naprawde ciężka spraw, jak dla mnie, przejrzałem wiele modeli przedwojennych triumphów, royali, bsa, northonów i nic nie pasuje.
Napisano
A to błąd!
Bardzo ciekawe fragmenty. Musze nad nimi popracować", bo na razie to trudno coś powiedzieć.
Mam nadzieję, że zabrałeś fanty do domu?
C.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie