emilwkpg Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 trafił mi sie takowy fant. wyglda mi na pilotke. ale... jaki kraj i jaki okres?? czy ktos mogl by mi jakos pomoc ? niewiem o tej czpeczce kompletnie nic. jakies fotki bardzo mile widziane. pozdro!
mietek Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Moze nei najlepiej widac, lacznik motocyklowy (Brytyjka) w czapeczce tego typu.
obert8 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 takie pilotki nosili w latach 50 moda byla taka i prochowiec do tego teczuszka na 2 paski zastosowanie takiej pilotki bylo wszelakie jak zauwazyli koledzy w postach
czarekg1 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Czy ta pilotka jest ze skóry ? Słabo widać na fotkach.
emilwkpg Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 trafił mi sie takowy fant. wyglda mi na pilotke. ale... jaki kraj i jaki okres?? czy ktos mogl by mi jakos pomoc ? niewiem o tej czpeczce kompletnie nic. jakies fotki bardzo mile widziane. pozdro!
Luftlander Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Bo to nie pilotka tylko cyklistówka" stara rzadko używana nazwa.
emilwkpg Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 moja jest skurzana :) szkoda ze dowiaduje sie tu zee... nie jest to pilotka:( thx za pomoc .
emilwkpg Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 kurde ludzie co z wami ?? jak macie pisac bzdury to lepiej nic nie piszcie. grzecznie prosilem o pomoc al wy jaja se robicie:/ pfff dzieki :/
mowglyn Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Emilwkpg!To nie są żadne jaja. Po prostu ten typ nakrycia głowy wziął swą nazwę od pierwozoru, czyli nakrycia głowy używanego niegdyś przez pilotów. Pozdro!PS. Nożyki vel ostrza do golenia wynalazł niejaki Gillett. Wspomniany wynalazek nazywany jest odtąd żyletkami, choć nie produkuje ich już tylko firma Gillett...
Question
emilwkpg
trafił mi sie takowy fant. wyglda mi na pilotke. ale... jaki kraj i jaki okres?? czy ktos mogl by mi jakos pomoc ? niewiem o tej czpeczce kompletnie nic. jakies fotki bardzo mile widziane. pozdro!
13 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.