Xanadu Posted April 27, 2008 Author Posted April 27, 2008 Blaszka ma ok. 5cm. wysokości. Więcej w sumie nie da się o niej nic powiedzieć.Doszorowałem ją mydłem i szczoteczka, ale nic więcej się nie ujawniło.Dzięki i za to, co napisaliście :)
leszekranger11 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Nie bierzcie tego co pisze dosłownie bo za mało informacji na tym kawałku tzw. blaszki-Trójkąt kojarzy mi się z domem,a kreski wydobywające sie z niego to ciepło wydobywające się ku czemuś co nie mogę rozpoznać.Tak przynajmniej mnie uczono w archeologi.
honker Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 cześć pierwsze skojarzenie zaślepka dziurki od klucza ze starego szyldu od zamka.marek
danieloff Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Potwierdzam wersję z żelazkiem - mój ojciec ma kolekcję starych żelazek i na wielu z nich, tych węglowych", na tylnej ścianie są takie zaślepki - maszkaroniki, czasem w kształcie twarzy, czasem jakiś ornament, ruchome (obracają się na boki) - chyba zasłaniają otwór doprowadzający w razie potrzeby powietrze do wnętrza żelazka.
Question
Xanadu
Czyżby fragment jakiegoś ornamentu?
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.