Xanadu Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 Blaszka ma ok. 5cm. wysokości. Więcej w sumie nie da się o niej nic powiedzieć.Doszorowałem ją mydłem i szczoteczka, ale nic więcej się nie ujawniło.Dzięki i za to, co napisaliście :)
leszekranger11 Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 Nie bierzcie tego co pisze dosłownie bo za mało informacji na tym kawałku tzw. blaszki-Trójkąt kojarzy mi się z domem,a kreski wydobywające sie z niego to ciepło wydobywające się ku czemuś co nie mogę rozpoznać.Tak przynajmniej mnie uczono w archeologi.
honker Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 cześć pierwsze skojarzenie zaślepka dziurki od klucza ze starego szyldu od zamka.marek
danieloff Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 Potwierdzam wersję z żelazkiem - mój ojciec ma kolekcję starych żelazek i na wielu z nich, tych węglowych", na tylnej ścianie są takie zaślepki - maszkaroniki, czasem w kształcie twarzy, czasem jakiś ornament, ruchome (obracają się na boki) - chyba zasłaniają otwór doprowadzający w razie potrzeby powietrze do wnętrza żelazka.
Pytanie
Xanadu
Czyżby fragment jakiegoś ornamentu?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.