Skocz do zawartości

dzisiaj rano

tomek64

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeśli to jedyne znalezisko z tego lasu polecam zmienić las... Nie jestem zwolennikiem gaszenia entuzjastów ale sa pewne granice. Łatwiej coś znaleźć gdy człowiek po wykopaniu wystrzelonego pocisku nie wpada w samouwielbienie tylko stara się znaleźć lepsze rzeczy...
Napisano

To z wyjścia w zeszłym miesiącu... Wystarczy trochę ruszyć głową pogapić się w mapy, pogadać z ludźmi, czy zerknąc do książek (ponoć nie boli) i w najbidniejszym razie wyciągniesz takie fanty ale może być znacznie...

Napisano
witam R51
dłużej Ciebie obserwuje ie zrozum mnie źle" i widze że jesteś zorientowany w tematach i troche popracowałeś w tym zakresie
jeżeli moge poprosić Ciebie o kontakt na gg 7550821 to będę bardzo wdzięczny
mam kilka pytań
pozdrawiam
Napisano
Owszem blachy z bardzo RADosnego obozu, którego nikt nie trezpał zanim nie pojawiłem się tam ja... Ale może nie zaśmiecajamy tutaj Tomkowi64 tematu. O tym obozie kiedyś napiszę na forum...
Napisano
nie wiedziałem, że jeden pocisk wywoła taką burzę na forum...to jak pocisk wystrzelony w Sarajewie w 1914 roku...Może i nie miałem sie czym pochwalić, ale:
1. zamieściłem to w wątku nasze odkrycia,bo go odkryłem :)
2. dotychczas kopałem przeważnie łuski od mauzerów a to mój pierwszy taki mały ołowiany pocisk
3.chodzę z nową wykrywką od 2 miesięcy, więc każdy wykopek militarny mnie cieszy
4. znalazłem to w lesie koło domu, gdzie jeszcze nie szukałam i to w ciągu 10 minut.
pzdr.
Napisano
Wyluzuj Tomek ostatnio złośliwości na forum to standard dla Ciebie to jest fancior i gitara a dla innych śmieć i taką opinię wyrazili.
Pozdrawiam B.
Napisano
i nie myśl że wszyscy trafiają takie miejsca jak ukazał kol.R51, czasem takie miejscówki wypracowuje się miesiącami i latami..
Nie każdy teren też obfituje w takie fanty.

Ukierunkowując Ciebie - jeżeli trafiałeś łuski w okolicy - szukaj dobrze, a znajdziesz więcej.
Zawsze są przynajmniej łuski i guziki, tego nie da się wyzbierac.
Darz Dół!
Napisano
a pewnie, że się nie przejmuję, poniewaz cieszy mnie sama radość odkrywania, wykopywania i identyfikowania. I zmienię poletko.
pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie