PzKpfw Napisano 13 Luty 2004 Autor Napisano 13 Luty 2004 Witam szanowne Forum . Mam kilka pytan do znawcow tematu . Moje pytanie brzmi : Chcialbym z pomoca moich sponsorow poprowadzic prace poszukiwawcze w bardzo ciekawych terenach w Polsce . Znane sa m.in lokacje zagrzeznietych w bagnach czolgow przewaznie rosyjskich ale takze niemieckich . Jakich uprawnien i od kogo potrzebuje krajowa lub zagraniczna firma , aby moc legalnie prowadzic prace wykopaliskowe tego typu na terenie Polski .Kazda forma informacji -mile widziana .kontakt e-mail j.czajkowski@chello.nl
marg33 Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 Idź do urzędu miejskiego (starostwa),tam powinni mieć odnośne rozporządzenia,ewentualnie zadzwoń do konserwatora zabytków.Zazwyczaj droga krzyżowa.Życzę powodzenia.
ms Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 zazwyczaj takie pytanie wywoluja na mej twarzy usmiech, czesto politowania....Sponsorzy zagraniczni i tak z dobrego serca chcieliby przyjechac do Polski (to jeszcze zrozumiem) i moze zabrac to co sobie wykopia maja zezwolenie jakiegos tam urzednika x czy y?A nawet jezeli ni z dobrego serca tylko z checia wzbogacenia swojej osoby lub swojego zbioru to = nie wiem, ale zyjac w tym kraju prae lat, czasami tylko zerkajac do gazet i zwracajac wzrok ku telewizji w ogole bym nie zadal tego pytania.No ale moze ktos mnie sprowadzi na ziemie i powie ze nasze polskie piekielko to wytwor mojej wizji sennej dokonanej wczoraj.
ms Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 przepraszam, odrobnia refleksji mnie nasza, faktycznie, przeciez zyje w Polsce a tutaj jest wszystko mozliwe, czesto bez zgody z logika i moze wlasnie wowczas idzie gladko i bezproblemowo.Moja rada na szybkie zalatwienie tej sprawy?Tylko pozaprawna.I niech wieszaja na mnie psy i koty.
beaviso Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 A dlaczego adres z domeny .nl?Zagraniczny sponsor z .nl" niech szuka sobie Lancasterów w Zuider See.
jacenty2004 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 co prawda to prawda chyba,że to jest nasz kpt Kloss!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.