Skocz do zawartości

Pytanie dla znawcow

PzKpfw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szanowne Forum .
Mam kilka pytan do znawcow tematu .
Moje pytanie brzmi :
Chcialbym z pomoca moich sponsorow poprowadzic prace
poszukiwawcze w bardzo ciekawych terenach
w Polsce . Znane sa m.in lokacje zagrzeznietych w bagnach czolgow przewaznie rosyjskich ale takze
niemieckich .
Jakich uprawnien i od kogo potrzebuje krajowa lub zagraniczna firma , aby moc legalnie prowadzic prace wykopaliskowe tego typu na terenie Polski .
Kazda forma informacji -mile widziana .
kontakt e-mail j.czajkowski@chello.nl
Napisano
Idź do urzędu miejskiego (starostwa),tam powinni mieć odnośne rozporządzenia,ewentualnie zadzwoń do konserwatora zabytków.Zazwyczaj droga krzyżowa.Życzę powodzenia.
Napisano
zazwyczaj takie pytanie wywoluja na mej twarzy usmiech, czesto politowania....
Sponsorzy zagraniczni i tak z dobrego serca chcieliby przyjechac do Polski (to jeszcze zrozumiem) i moze zabrac to co sobie wykopia maja zezwolenie jakiegos tam urzednika x czy y?
A nawet jezeli ni z dobrego serca tylko z checia wzbogacenia swojej osoby lub swojego zbioru to = nie wiem, ale zyjac w tym kraju prae lat, czasami tylko zerkajac do gazet i zwracajac wzrok ku telewizji w ogole bym nie zadal tego pytania.
No ale moze ktos mnie sprowadzi na ziemie i powie ze nasze polskie piekielko to wytwor mojej wizji sennej dokonanej wczoraj.
Napisano
przepraszam, odrobnia refleksji mnie nasza, faktycznie, przeciez zyje w Polsce a tutaj jest wszystko mozliwe, czesto bez zgody z logika i moze wlasnie wowczas idzie gladko i bezproblemowo.

Moja rada na szybkie zalatwienie tej sprawy?
Tylko pozaprawna.
I niech wieszaja na mnie psy i koty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie