pomsee Napisano 11 Luty 2004 Autor Napisano 11 Luty 2004 Mam pytanko: Czy ktokolwiek z was ma pojecie jak wyglada orginalny zaczep sluzacy do przymocowania skorzanej smyczy do pistoletu Vis? Moze ktos ma fotke?
pomsee Napisano 13 Luty 2004 Autor Napisano 13 Luty 2004 Myslalem, ze Hart zna sie tylko na TKS - ach ;))))))))))))))
michalczewski Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 Nie wiem czy chodzi ci o zaczep na smyczy czy na pistolecie ale tu jest fotka (co prawda kiepsko widac ten zaczep ale jak poprosisz to moze dostaniesz lepsze ujecie)http://allegro.pl/show_item.php?item=21173587
lookas Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 podepnę się do tego leciwego wątku, ale nie ma sensu tworzyc nowego. Czy ktos ma i mógłby sie podzielić WT takiej smyczy?? Albo choc opis z podstawowymi wymiarami (długość, szer rzemieni, itp) Z góry dzięki!!
gros Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 W muzeum WP mają Visa z oryginalną smyczą. Strzegą go jednak bardzo dobrze i nie mają zamiaru dać do sieci żadnej fotki. Bardzo podobna jest smycz do FN BHP z tego okresu. Karabińczyk do visa też jest chyba taki jak przy FN. W zamieszczonej wyżej replice jest on trochę uproszczony.
lookas Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 sama konstrukcja smyczy jest prosta, choc niewatpliwie bardzo elegancka. Ciekawy jednak jest karabinek z krętlikiem. Jak do tej pory spotykałem sie z bardzoej uproszczonymi;/ Dzięki za fotkę!! Spróbuję gdzieś zdobyć podobny karabinek.
kuczor Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 W latach 60-70 produkowano podobne karabińczyki, można je znaleźć przy smyczach dla psów. Poważnie. Ja takie mam i staram się jak najwięcej wyszukiwać bo od nadmiaru głowa nie boli, ale jak ktoś sobie życzy...http://lProszę się nie sugerować opisem. Na zdjęciu widoczny z bardziej kanciastym zakończeniem, ale też bywają z okrągłym. PozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 23:31 30-11-2009
lookas Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 ten niestety wydaj sie troche za duży:( Ale juz do raportówki byłby jak znalazł!!Serdeczne dzieki za linka:)
Akolita Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 Witam, mam taką prośbę jak kolega wyżej, czy ktoś z kolegów posiada rysunek z opisem jak się zaplata smycz do vis-a (kiedyś taki krótki opis widziałem ale niestety go nie posiadam) oraz jakie wymiary powinien mieć rzemień. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.