Skocz do zawartości

Smycz do Visa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanko: Czy ktokolwiek z was ma pojecie jak wyglada orginalny zaczep sluzacy do przymocowania skorzanej smyczy do pistoletu Vis? Moze ktos ma fotke?
Napisano
Nie wiem czy chodzi ci o zaczep na smyczy czy na pistolecie ale tu jest fotka (co prawda kiepsko widac ten zaczep ale jak poprosisz to moze dostaniesz lepsze ujecie)
http://allegro.pl/show_item.php?item=21173587
  • 1 month later...
  • 5 years later...
Napisano
podepnę się do tego leciwego wątku, ale nie ma sensu tworzyc nowego. Czy ktos ma i mógłby sie podzielić WT takiej smyczy?? Albo choc opis z podstawowymi wymiarami (długość, szer rzemieni, itp)
Z góry dzięki!!
Napisano

W muzeum WP mają Visa z oryginalną smyczą. Strzegą go jednak bardzo dobrze i nie mają zamiaru dać do sieci żadnej fotki. Bardzo podobna jest smycz do FN BHP z tego okresu. Karabińczyk do visa też jest chyba taki jak przy FN. W zamieszczonej wyżej replice jest on trochę uproszczony.

Napisano
sama konstrukcja smyczy jest prosta, choc niewatpliwie bardzo elegancka. Ciekawy jednak jest karabinek z krętlikiem. Jak do tej pory spotykałem sie z bardzoej uproszczonymi;/ Dzięki za fotkę!! Spróbuję gdzieś zdobyć podobny karabinek.
Napisano
W latach 60-70 produkowano podobne karabińczyki, można je znaleźć przy smyczach dla psów. Poważnie. Ja takie mam i staram się jak najwięcej wyszukiwać bo od nadmiaru głowa nie boli, ale jak ktoś sobie życzy...http://l
Proszę się nie sugerować opisem. Na zdjęciu widoczny z bardziej kanciastym zakończeniem, ale też bywają z okrągłym.

Pozdrawiam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 23:31 30-11-2009
  • 2 years later...
Napisano
Witam, mam taką prośbę jak kolega wyżej, czy ktoś z kolegów posiada rysunek z opisem jak się zaplata smycz do vis-a (kiedyś taki krótki opis widziałem ale niestety go nie posiadam) oraz jakie wymiary powinien mieć rzemień. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie