Catadero Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Kartka noworoczna, szkoda,że dopiero teraz się trafiła.Wysłana przez frywolnego" młodzieńca do panny (fraulein) zamieszkałej w jednej z miejscowości kreis Konitz (okręg Chojnice) u państwa K. Nie jest znana data wysłania (niedatowane , znaczek odpadł). Może być między 1918 a 1920 ( wtedy był to teren Prus) lub między 1939 a 1945.Jednak pisząc frywolny młodzieniec" nie miałem na myśli fotki (no cóż,chłopczyk) lecz tekst na drugiej stronie pocztówki.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Pamiętając, że kartka wysłana była w okresie do 1945r i to nie w kopercie, przeczytajcie tekst:W tym nowym Roku ja maluśkichciałbym dobrać się do twojej Kuśki.W tym nowym Roku twój wianuszekniech zakryje mój paluszek.Być mnie tylko wierna i szczeraa będziesz mieć wiernego Kawalera.Bo ja młody a ty starato fajna para.Twój Paluszek."C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Pachnie Skamandrem ;)ach jaka ta dzisiejsza młodzież lubieżna i bezwstydna!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 boszsze...ze mną już naprawdę nie jest dobrze...przeczytałem tytuł posta jako pocztówka z teściową " i coś mi ta treść nie bardzo pasowała ...dopiero potem się zorientowłem ...to tak obok tematu .PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 7 Kwiecień 2008 Share Napisano 7 Kwiecień 2008 dobre ...Patron spoko -to wiosna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.