Romo Posted April 3, 2008 Author Share Posted April 3, 2008 Mam jedną rzecz do pomalowania i chcę to zrobić lakierem o kolorze chromu, jak ktoś to już robił to proszę niech powie jakie są efekty - jest to część od przedwojenego mopeda i zależy mi żeby to ładnie wyglądało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makul Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Chodzi ci o chromowanie? jeśli tak to oddaj do jakiegoś zakładu - kumple chromują części do motocykli (nowe i zabytkowe) i wszystko jest ok. Koszt też jest niewielki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romo Posted April 3, 2008 Author Share Posted April 3, 2008 Nie, nie mam na myśli chromowania, wiem, że są takie lakiery imitujące chrom i ciekaw jestem jaki jest po nich efekt ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ensiferum3 Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Daj sobie z tym spokój.Jak mój tata pomalował kierownice od roweru to po miesiącu farba schodziła a efekt był okropny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Te lakiery udające chrom można stosować właściwie tylko do plastiku. Metal można po prostu chromować, plastki nie. Z pomalowanego plastkiu rdza nie kapie bo i nie rdzewieje w przeciwieństwie do stali.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romo Posted April 4, 2008 Author Share Posted April 4, 2008 Szukałem i znalazłem, niedaleko mnie facet ma zakład lakierowania/ malowania proszkowego, wielu wielbicieli starych pojazdów zwłaszcza motocykli odnawia tam swoje cuda, widziałem właśnie obręcze po takim zabiegu - rewelacja ! Myślę, że resztę też tam pomaluję, zabieg wykonywany jest w wysokiej temperaturze i jak zapewniał wykonawca a bank nie odpadnie" :-)Najważniejsze jest to, że nie drogo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrograf15 Posted April 4, 2008 Share Posted April 4, 2008 Malowanie proszkowe jest faktycznie trwałe, ale to coś całkiem innego jak chromowanie. Przy malowaniu proszkowym jest jednak problem z szpzchlowaniem i elementami nie metalowymi.Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.