Romo Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Mam jedną rzecz do pomalowania i chcę to zrobić lakierem o kolorze chromu, jak ktoś to już robił to proszę niech powie jakie są efekty - jest to część od przedwojenego mopeda i zależy mi żeby to ładnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Chodzi ci o chromowanie? jeśli tak to oddaj do jakiegoś zakładu - kumple chromują części do motocykli (nowe i zabytkowe) i wszystko jest ok. Koszt też jest niewielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 3 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Nie, nie mam na myśli chromowania, wiem, że są takie lakiery imitujące chrom i ciekaw jestem jaki jest po nich efekt ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Daj sobie z tym spokój.Jak mój tata pomalował kierownice od roweru to po miesiącu farba schodziła a efekt był okropny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Kwiecień 2008 Share Napisano 3 Kwiecień 2008 Te lakiery udające chrom można stosować właściwie tylko do plastiku. Metal można po prostu chromować, plastki nie. Z pomalowanego plastkiu rdza nie kapie bo i nie rdzewieje w przeciwieństwie do stali.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 4 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2008 Szukałem i znalazłem, niedaleko mnie facet ma zakład lakierowania/ malowania proszkowego, wielu wielbicieli starych pojazdów zwłaszcza motocykli odnawia tam swoje cuda, widziałem właśnie obręcze po takim zabiegu - rewelacja ! Myślę, że resztę też tam pomaluję, zabieg wykonywany jest w wysokiej temperaturze i jak zapewniał wykonawca a bank nie odpadnie" :-)Najważniejsze jest to, że nie drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Kwiecień 2008 Share Napisano 4 Kwiecień 2008 Malowanie proszkowe jest faktycznie trwałe, ale to coś całkiem innego jak chromowanie. Przy malowaniu proszkowym jest jednak problem z szpzchlowaniem i elementami nie metalowymi.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.