Netcom Napisano 8 Luty 2004 Autor Napisano 8 Luty 2004 Jest gruba i ciezka, wyglada na odlew. Wykopana.
MTC Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 Witam, czaszka huzarów smierci jest dużo większa , załączam foto. Nasza znaleziona w lesie , ale ktoś ją pomalował na czerwono a potem pewnie wyrzucil.Pozdrawiam.
Gość Napisano 10 Luty 2004 Napisano 10 Luty 2004 patrzyłem na manions.com.....i ss chyba od razu odpadaod pancernej tez się różni......byla chyba jeszcze jedna czacha ss uzywana tylko przez chyba totenkopf...??a na czaszke huzarów za mała......gratuluję znaleziska....
Gość Napisano 11 Luty 2004 Napisano 11 Luty 2004 MTC.....widziałem parę czaszek huzarów ale takiej nie widziałem.......bardziej wygląda na wielką czachę ss.z jakiego metalu jest wykonana ....?
MTC Napisano 12 Luty 2004 Napisano 12 Luty 2004 Witam , czaszka jest z tłoczonej stali , czerwona farba chyba wtórna , nikt nie potrafił powiedzieć nic konkretnego na jej temat , a że jest podobna do czaszki huzarów... Znaleziona na Mierzei Wiślanej. Może w związku z tym ktoś wie, kto takie nosił?Pozdrawiam.
Netcom Napisano 8 Luty 2004 Autor Napisano 8 Luty 2004 Jest gruba i ciezka, wyglada na odlew. Wykopana.
pomsee Napisano 16 Luty 2004 Napisano 16 Luty 2004 Netcom skad pochodza fotografie ze Słupska, ktore zamiesciles powyzej?
Netcom Napisano 16 Luty 2004 Autor Napisano 16 Luty 2004 Powinienem to wczesniej napisać, fotografie pochodzą z www.Stolp.deTaka niemiecka strona o Słupsku :)
pomsee Napisano 16 Luty 2004 Napisano 16 Luty 2004 Nie chcialem ci oskarzac o zlamanie praw autorskich tylko sam jestem ze Slupska a nie widzialem wczesniej tych fotek a sa b. ciekawe.
brivibai Napisano 15 Luty 2004 Napisano 15 Luty 2004 Gratuluję Netkom.Niezależnie od ostatecznego werdyktu masz rzadki wzór czaszki.Da się napewno powiedzieć o niej że jest sprzed 1934 roku kiedy ostatecznie SS podpisało kontrakt z firmą Deschler z Monachium na ogolnie znane wzory.Gdyby zdjęcia były wyrażniejsze może bym powiedział więcej,szczególnie okolica szczęki jest niewyrażna.Wśród moich 7 rodzajow czaszek Twoja jest najbardziej zbliżona do wzoru używanego przez 5 RGT,Kawalerii tzw.wzór pruski.Jeśli możesz skontrastuj- wetrzyj mąkę delikatnie.Pozdro .
Netcom Napisano 15 Luty 2004 Autor Napisano 15 Luty 2004 Brivibai- dzieki za naprowadzenie na trop. Czaszka zostala znaleziona niedaleko Slupska.5 reg. kav. stacjonowal wlasnie w Słupsku.Na fotce GenFeldMarschall Mackensen w Słupsku.
Netcom Napisano 15 Luty 2004 Autor Napisano 15 Luty 2004 A tu przekazanie Mackensemu mu 5 regimentu kavalerii, oczywiscie w Słupsku, w 1936r.Wystawilem czaszke na aukcję, to chyba był błąd :(
Gość Napisano 10 Luty 2004 Napisano 10 Luty 2004 jakie wymiary.....???są trzy opcje:waffen sspancerniacycesarscy huzarzy np. gdańsk wrzeszcz lub wittenbergiaczy na pewno ołów..????
Pytanie
Netcom
Jest gruba i ciezka, wyglada na odlew. Wykopana.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.