Skocz do zawartości

GRUPA KALISKO-OSTROWSKA cz.III

omi30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć,

Jest dobrze. Prawdopodobnie dostaniemy zgodę na wyciąganie. Dziś rozmawialiśmy z Panią konserwator.
Sprawa pojawiła sie też na głównym forum. No cóż media nie śpią, choć martwi mnie brak reakcji ze strony redakcji Odkrywcy.

Pozdrawiam
Mariusz
  • Odpowiedzi 455
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mariusz lub Omi kto mi pomoże dać na czołówke strony odkrywcy zdjęcia ze zlotu w Odolanowie mam je w domu co robić dalej bo już nie wiem ??????? Może wy coś zdziałacie
AHA czy jest możliwośc podłaczenia się pod wasze stowarzyszenie dwóch grup rekonstrukcji ( w planach) ???????
POZDRAWIAM
Napisano
Niestety nie mogę ci pomóc, bo nie mam kontaktu z redakcją. Co do przystąpienia, to nie chciałbym się teraz wypowiadać za zarząd. Pożyjemy - zobaczymy.

Mariusz
Napisano
Cześć,
Jak widziałeś temat wzbudził spore zainteresowanie, wieć trzeba na bieżącą informować ogół.
Wynik wojny" (jak to gazety nazwały) znasz. W poniedziałek odbieramy zezwolenie. Musimy jeszcze dogadać kiedy możemy wyciągać, bo nie chcielibyśmy w średku tygodnia, lecz w weekend. A tak w ogóle to zapraszamy do Kalisza, bo jak na razie, to Kalisz działa, a Ostrów pyta Jak tam?" :))))).
Pogoda się robi piękna więc może weekend. Musimy też ustalić szczegóły tychniczne, a jeżeli chcecie pomóc, to musimy uzgodnić co kto ma robić.
Wiadomo, że ludzie pana D. chcąc nas udupić będą na miejscu próbowali się do czegoś doczepić. Więc od strony formalnej i technicznej musi być zrobione wszystko perfekcyjnie.

Pozdrawiam
Mariusz
Napisano
Do rapi - ja pomogę - mam duże konto - nawet bluzgi się mieszczą tak że spoko pisz na priv w czym problem. KaktuS
Napisano
Mariuszu Ostrów jest troszke zapracowany i niestety nie ma czasu w tygodniu dzisiaj dzwonił do mnie Kowal spotkanie w sobote w Kaliszu musimy ustalic tylko gdzie i o której
Napisano
Cześć,
Może w sobotę o 18.00? Podjedziemy nad rzekę i zrobimy odprawę.
Uzgodnij z Kaktusem i Lucą i daj znać czy wam pasuje.
My, tzn. ja, Ty, Kaktus i Luca spotkalibyśmy się pod Polo i podjedziemy wszyscy nad rzekę. Tam umówimy się z resztą.

Pozdrawiam

Mariusz

Napisano
Witam. Ja się nie wyrobię chyba że na 2 w nacy - jadę do Turku dogrywać szczegóły http://www.willysmb.pl/index.html4zlot.html .KaktuS.
Napisano
Mariusz kto to jest pan D. ???????? i co chce wam popsuc?????? Ja moge pomuc tylko nie wiem w czym może popilnować:) jak chcesz pomcy to zadzwoń pod nr 0603 177932 Aha kto by chciał jechac do Darłowa są dwa wolne miejsca ???????
Napisano
Będziecie w sobotę w Skarżysku? O której? Mogę wpaść i zobaczyć słynną grupę Kalisz-Ostrów. A jak chcecie to mam jeszcze kółka do Sd.Kfz.250 na zbycie :))))

pzdr

bjar_1
Napisano
dykta mam jusch foty ale nie wiem z kim gadac może pomożesz ?????????????/
Nara aha znalazłem fajne miejsce na wykopki same okopy i stanowika strzeleckiew pobliżu krotoszyna no i co robimy z resztkami v1?????????
Napisano
Na stronie głównej na dole po lewej stronie jest:
Status
napisz do administratora
Ewentualnie możesz znaleść jakiś post Bociana i po zalogowaniu się wysłać mu maila i zaproponować wstawienie zdjęć do galerii.
Jak masz jakieś ciekawe fotki motocykli (Gnome Rhone, BMW R12, DKW NZ350-1, NSU 350 OSL, Sokół 600) to wyślij mi na priv.
pitus116@wp.pl
Pozdr.
Napisano
Biegając ostatnio z piszczałką po lesie(jednym z wielu w okolicach Kalisza)nie znalazłem zupełnie nic :-))))))))
ale za to dokonałem ciekawego odkrycia tu i tam napotkać można jakieś betonowe pozostałości.
Tak na pierwszy rzut oka wyglada to na pozostałości schronów, niestety rozmawiając z okolicznymi mieszkańcami nie potrafili mi odpowiedzieć co to jest ?????????? jak również skąd w lesie wzięło się tyle górek" skoro teren wokół lasu jest całkiem płaski???????????
Oj ciekawy ten nasz Kalisz, coraz ciekawszy :-))))))))))

Popzdrawiam

Napisano
Coś kiedyś o tych twoich górkach"
słyszałem jeden facet powiedział
o same się nie zrobiły" ale nic
więcej nie wiedział co do tych etonów"
trzeba zrobić zdjęcia może sie ktoś kapnie
co to za dzieło.W jednym z nich
zatopiony jest jakiś fant, ale ostatnio
oglądałem to mając jakieś 6 lat :-)))
skocze w sobotę i zrobie parę zdjęć
i wrzucę na forum.
(cholera przez te twoje górki nie bede znowu mógł spać mnie one wyglądaja bardziej na miejsce pochówku scytów niż na coś z 2 wojny.)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie