Skocz do zawartości
  • 0

Co to za pukawka?

szpadelkomando

Pytanie

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jacenty2004 ma racje, huk 100 tez ma racje ;) - coś jak nasza Cebra, czyli wszystkie hiszpańskie kopie w jednym :)
http://www.iirp.prv.pl/piechota/osobista/cebra/departament_piechoty_osobista_cebra.html
oczywiście armia niemiecka też tego używała
Napisano
Ale Huk ma cztery razy większą rację niż ja ,bo napisał więcej firm i w dodatku walnął rysunki czym wysforował się na pozycję lidera i otrzymuje żółtą koszulkę ( nie mylić z czerwonym kwadratem) :)
Napisano
Musiał bym zajrzeć do literatury,ale coś mi się wydaje ,że był to taki wojenny ersatz (czytaj złom) i tyle tego natłukli ,że nie było chyba po co produkować tego dalej ( ale może jakieś zakładziki coś tam robiły ?) O polskich oznaczeniach też nie wiem ,ale Huku coś mi się zdaje siedzi w chałupie to niech weźmie knigę z półki i wyczyta jak tam było ?
Napisano
No co Ty ,nigdy nie chciałeś być Szurkowskim albo Szozdą ? Tak ze 2 lata temu spotkaliśmy się z kumplami z dzieciństwa na starych śmieciach i jak już było dobrze, to odegraliśmy jak za dawnych czasów parę partyjek ... To musiało nieźle wyglądać. Pięciu czterdziestoletnich faciów rypiących w.... kapsle :)
Napisano
ale może to też być Ruby –Omega –Lusitania, Astra itd.-tego naprodukowali na miliony na licencji po całym świecie - -pozdro
Napisano

Bardziej stawiałbym na Browning.

Nie widzę zadnych kurków,blokada spustu pewnie w chwycie za magazynkiem(na foto zaznaczyłem na czerwono)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie