krystian-szabla Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 ciekawe co jeszcze bedzie mozna kupuc niedlugo na allegrohttp://allegro.pl/item327109540_schron_bunkier_stanowisko_strzelnicze.html
Swiety82 Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Ostatnio oglądałem te stanowiska, leżą cztery w jednym miejscu zgarnięte spychaczem, chętnie bym je zabrał, tylko gdzie ja je wstawię??? :)
Erih Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 W trakcie budowy obwodnicy Żywca też zostało kilka takich stanowisk wytarganych z ziemi . Ciekawe co się z nimi stało ?
dre Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Własnie sa prowadzone prace budowlane za dworcem głownym w Poznaiu i dalej na trasie kierunku Konina..naliczyłem ok 6 takich schronów..wszystkie wyciągniete z ziemi czescowo uszkodzone..nie ulega watpliwosci ze beda rozkruszone i wyrzucone jako gruz..szkoda... Pozdrwiam dre
bosniak Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Swiety82 gdzie one sie znajduja?podaj dokładna lokalizacje.
Swiety82 Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Na dworcowej, teren należy prawdopodobnie do Poltopsu, zobaczysz po śladach po spychaczu, płasko jak na stole, leżą po prawej stronie zaraz przy płocie przy chodniku.Zastanawiam się, co się stało z tymi 2-ma które były przy elektrowni na Gryżycach, tylko tamte były chyba całe z metalu, ale nie pamiętam, ostatnio przejeżdżałem i nie widziałem ich...Pozdrawiam!
Jadzia Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Swiety82 piszesz, że były całe z metalu, obawiam się że jesli nie zostały zabezpieczone to niestety zapewne zaopiekowali się" nimi łowcy złomu :(
ja20 Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Kupił bym sobie takie stanowisko, ale nie przyturlam go do Krakowa i nie taszczę na 4 piętro niestety.
arek-strazak Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 tego wsedzie pelno lezy a na scislosc to nie zadne stanowiska strzeleckie ani bunkry!!!to poprostu betonowe wartownie,byly polskie popularnie zwane olowkami,oraz niemieckie ze splaszczonym dachem lub lekko zaokraglonym,oraz tym 3 tak jak polskie olowki spiczasto zakonczone.Prosze pojedzic po stacjach kolejowych czy tez czy tez starych fabrykach i koplniach tam tego lezy masa i mozbna sobeie brac ile wlezie chetnie sie uciesza ze takie badziewie znika z ich terenow.
bosniak Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 swiety nie przypominam sobie zeby na Gryzycach były takie masz jakas fotke ??kiedy sie tam wybierasz? moze razem odiwedzimy ten teren?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.