Szwecja Napisano 17 Marzec 2008 Autor Napisano 17 Marzec 2008 Na stronie: http://maps.google.com/ wpisujemy miejscowość w której najczęściej kopiemy, wciskamy przycisk Print Screen SysRq [ po lewej stronie przycisku F12] Odpalamy Painta klikamy Edycja, Wklej i jest. Teraz trzeba tylko zaznaczyć gdzie kopiemy, zmniejszyć i wrzucić na stronę.
cecholek Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Daj taką oznaczoną mapkę również rolnikom-podziękują,że ryjesz na ich poletkach , oraz dla WKZ . Zaraz stwierdzą,że jest tam jakieś stanowisko archeologiczne i znowu środowisko eksploratorskie dostanie po dupie.Możesz przesłać również do najbliżej komendy policji z informacją kiedy tam będziesz kopał (oczywiście z zaproszeniem na spotkanie lub bez) .
karpik Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Hehehi:)Na czerwono- złoty moniakNa niebiesko- pruski medalNa żółto- pruski orzełekNa czarno- wpinki whwOgólnie poletko na totalnym zadupiu pięknie zaowocowało.Chcę więcej takich:(((Pozdro:)
Swiety82 Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Pamiętacie jeszcze windowsowskiego Sapera? Proponuję zrobić PrintScreena planszy gry, wyciąć chorągiewkę i zaznaczać na mapie w wiadomym celu :)
Szwecja Napisano 17 Marzec 2008 Autor Napisano 17 Marzec 2008 Kol. cecholek trochę zmień podejście do życia i kopania bo przez takie wpisy odechciewa się kopać. Co do rolników to ku mojemu zaskoczeniu jesteśmy z kumplem znani wszem i wobec, jeżeli z kimś rozmawiamy to on już cos tam słyszał o nas. Tereny oznaczone na mojej mapce to nieużytki wykupione przez miasto i przeznaczone na inwestycje więc luzzzzz...
cecholek Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 @szwecja - moja wypowiedź miała bardziej na celu ukazanie szarej rzeczywistości i wytknięcie kulejących przepisów ,niż umoralnianie czy twierdzenie,że pomysł z mapką jest do kitu. Sam śmigam po poletkach i dobrze żyje z tubylcami.I co najważniejsze mam zdrowe podejście do życia i kopania . Pozdrawiam.
8total4 Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Zaznaczone na żółto, poletko 100x50m@Szwecja: 45km na południe od twoich okolic ;)jedyna miejscówka w granicach miasta, na której pozostało sporo ciekawych rzeczy np:- 2 niemieckie blachy,czytelne- widelec od niezbednika wh- okolo 10 reichspfennig'ów z I i IIwś.- zapinki od francuskich szelek- 4 carskie guziki- 1 pruski guzik z numerem kompanii- carska plomba kolejowa z ładnymi napisami :)- 7 odznak od czapek uczniowskich Technikum Górniczego- sporo niemieckiej porcelany, niestety pług był szybszy :(- prawoslawny krzyzyk, kilka medalików- kilka kopiejek- szeląg pruski Georga Wilhelma- trochę monetek z międzywojniapoza tym łuski, troche potłuczonych ozdób, dośc sporo kapsli od wody mineralnej z epoki, a na 30cm głębokości wychodzi warstwa zwęglonego drewna.Miasto ściśle tajne :)widok z miejscówki jest rewelacyjny, nie dziwię się że miała strategiczną rolę.pozdro!
Swiety82 Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Jeśli nie zależy wam za bardzo na kolorze a na jakości zdjęć, proponuję korystać z map lotniczych geoportalu, są o niebo lepsze od tych z google-maps.
Szwecja Napisano 18 Marzec 2008 Autor Napisano 18 Marzec 2008 45 km :) no to wcale nie tak dalaeko. Musimy sie kiedys ustawic na wspólne kopanie :)Pozdro.
8total4 Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 Szwecja, mam cynk na Wrzesień niedaleko R-ska ;)jak tylko ogarniemy dokładny rys miejscówki - chętnie.jak chcesz to napisz na priv, wyśle Ci gg.pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.