Szwecja Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Na stronie: http://maps.google.com/ wpisujemy miejscowość w której najczęściej kopiemy, wciskamy przycisk Print Screen SysRq [ po lewej stronie przycisku F12] Odpalamy Painta klikamy Edycja, Wklej i jest. Teraz trzeba tylko zaznaczyć gdzie kopiemy, zmniejszyć i wrzucić na stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 zaczynam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Daj taką oznaczoną mapkę również rolnikom-podziękują,że ryjesz na ich poletkach , oraz dla WKZ . Zaraz stwierdzą,że jest tam jakieś stanowisko archeologiczne i znowu środowisko eksploratorskie dostanie po dupie.Możesz przesłać również do najbliżej komendy policji z informacją kiedy tam będziesz kopał (oczywiście z zaproszeniem na spotkanie lub bez) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Hehehi:)Na czerwono- złoty moniakNa niebiesko- pruski medalNa żółto- pruski orzełekNa czarno- wpinki whwOgólnie poletko na totalnym zadupiu pięknie zaowocowało.Chcę więcej takich:(((Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Pamiętacie jeszcze windowsowskiego Sapera? Proponuję zrobić PrintScreena planszy gry, wyciąć chorągiewkę i zaznaczać na mapie w wiadomym celu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Kol. cecholek trochę zmień podejście do życia i kopania bo przez takie wpisy odechciewa się kopać. Co do rolników to ku mojemu zaskoczeniu jesteśmy z kumplem znani wszem i wobec, jeżeli z kimś rozmawiamy to on już cos tam słyszał o nas. Tereny oznaczone na mojej mapce to nieużytki wykupione przez miasto i przeznaczone na inwestycje więc luzzzzz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 @szwecja - moja wypowiedź miała bardziej na celu ukazanie szarej rzeczywistości i wytknięcie kulejących przepisów ,niż umoralnianie czy twierdzenie,że pomysł z mapką jest do kitu. Sam śmigam po poletkach i dobrze żyje z tubylcami.I co najważniejsze mam zdrowe podejście do życia i kopania . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Zaznaczone na żółto, poletko 100x50m@Szwecja: 45km na południe od twoich okolic ;)jedyna miejscówka w granicach miasta, na której pozostało sporo ciekawych rzeczy np:- 2 niemieckie blachy,czytelne- widelec od niezbednika wh- okolo 10 reichspfennig'ów z I i IIwś.- zapinki od francuskich szelek- 4 carskie guziki- 1 pruski guzik z numerem kompanii- carska plomba kolejowa z ładnymi napisami :)- 7 odznak od czapek uczniowskich Technikum Górniczego- sporo niemieckiej porcelany, niestety pług był szybszy :(- prawoslawny krzyzyk, kilka medalików- kilka kopiejek- szeląg pruski Georga Wilhelma- trochę monetek z międzywojniapoza tym łuski, troche potłuczonych ozdób, dośc sporo kapsli od wody mineralnej z epoki, a na 30cm głębokości wychodzi warstwa zwęglonego drewna.Miasto ściśle tajne :)widok z miejscówki jest rewelacyjny, nie dziwię się że miała strategiczną rolę.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Jeśli nie zależy wam za bardzo na kolorze a na jakości zdjęć, proponuję korystać z map lotniczych geoportalu, są o niebo lepsze od tych z google-maps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 18 Marzec 2008 Autor Share Napisano 18 Marzec 2008 45 km :) no to wcale nie tak dalaeko. Musimy sie kiedys ustawic na wspólne kopanie :)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Szwecja, mam cynk na Wrzesień niedaleko R-ska ;)jak tylko ogarniemy dokładny rys miejscówki - chętnie.jak chcesz to napisz na priv, wyśle Ci gg.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 19 Marzec 2008 Autor Share Napisano 19 Marzec 2008 8total4 wysłałem ci PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.