Szwecja Napisano 16 Marzec 2008 Autor Share Napisano 16 Marzec 2008 Pogoda już wiosenna więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_49 Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Gratulacje fajne fanty, a mnie się wydawało że nakopałem :). Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 To co tygryski lubią najbardziej.Czyli kolorowa drobnica.Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Przez moje {durne} zawzięcie i kopanie w deszczu mam te skarby i katar od dwóch dni :) a tego tygryski nie lubią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menelik2 Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Witam jestem kolekcjonerem obrączek i kart od gołębi. Wielu z Was ma niepotrzebne obrączki i karty które by wyżucili dlatego zwracam się do wasposzukiwaczy skarbów i hodowców z prośbą oto że jeśli macie jakieś zbędne obrączki lub karty to czy mogli byście mi je podarować?? Wszystkich chętnych prosze o kontakt na moje gg 8398276 lub e-mail menelik2@wp.pl Dzięki i pozdrawiam Julian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Dla was to pewnie nic, ale jak ja sie ucieszyłem, kiedy znalazłem wczoraj moją pierwszą łuseczkę od mausera :D No więc raz na 2 tygodnie jadę sobie do babci.... pełno okopów wokół wsi i w lesie, tylko niestety wszystko ruskie i żadnej innej rzeczy oprócz łusek od ppsz, czasami jeszcze łuski od Flaka 20(nie mam pojęcia skąd) już kilka godzin spędziłem w tym lesie, kilka wypadów i nic, tylko co chwile ppszki. Dobra... popytałem sie wszystkich na wsi co zaraz po wojnie tam i w lasach było. No więc np. na końcu wsi stał kiedyś niemiecki czołg(niestety jak sie nim zainteresowałem to nic z tego nie będzie, ponieważ niemcy go zaminowali, ktoś tam wszedł i bach... potem wojsko przyjechało, pocięli i wywieźli do huty), około 2km od wsi kiedyś było spore pole minowe przeciw czołgom(wszystko po wojnie rozminowali i w lesie gdzieś podobno jest ogromny lej, bo tam to wysadzali), a jeszcze około 1km za wsią ruskie groby(po wojnie była eskhumacja). No i kupiłem wykrywke, około 5 pierwszych godzin znajdywałem to o czym pisałem...ppsze! Zacząłem myśleć gdzie niemieckie pozycje. Poszedłem dalej za ruskie okopy... 100m...nic, oprócz mnóstwa odłamków i małych lejów po bombach(Już pomyślałem, że pewnie stąd strzelali niemcy) Idę dalej, mało czasu, ściemnia się. żadnego sygnału, już sie załamałem... polanka w lesie, nic. Dobra stwierdziłem, że sprawdze jeszcze pole, 20m dalej i... jest :D łuseczka, niemiecka od mausera. Za tydzień jadę znowu :)) Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że już coś bardziej sensownego znajdę albo chociaż łuski od mausa, bo to moja pierwsza :)A i jeszcze mam pytanko do tych poszukiwaczy, co mają Ultry 2... Z jakiej odległości wykrywa wam łuski od mausera? Co prawda ta moja była zgnieciona i dawała sygnał taki sobie z około 15-20cm. Hmmm i jeszcze ma bicia dziwne:na godz. 12: Sna godz. 3 : 5na godz. 6 : 11na godz. 9(trudne do rozczytanie): chyba też SCzyżby pierwsza wojna? Ps. Proszę być wyrozumiałym, bo to moja pierwsza łuseczka i po dość długich poszukiwaniach znalazłem niemieckie pozycje :) A no i sorry za jakość zdjęcie, nie mam aparatu i robione z koma :] Teren kilkanaście km od Studzianek.Pzdr.Igi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Łuseczka jest pierwszowojenna i nie została wystrzelona w 1944 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 hmm... no to nasuwa mi sie pytanie skąd się tam wzięła... z tego co wiem to chyba toczyły się tam walki tylko w 1944r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Może z jakich magazynów amunici. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 a ja dzis spotkalem zajaca wielkanocnego hehe:)niestety fotki srodka za jakis czas,aparat odmowil posluszenstwa a dokladniej baterie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 hehe :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 bjar_1 nie żebym sie czepiał ale w jaki sbosób stwierdziłeś że jest pierwszo wojenna i nie została wystrzelona w 44.Serio jestem poprostu ciekaw :)pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1000WATT Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 eeeee sorki pytanie miało brzmiec w jaki sposób stwierdziłeś że nie została wystrzelona w 44r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 Zapodam kilka zaległych fotek z ostatnich wypraw. Na początek ja, kanarek i przyroda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 21.02.2008 - 2,5 godzinki na polu i drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 08.03.2008 - 2,5 godzinki na polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 14.03.2008 - 2,0 godzinki na polu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 22.03.2008 - 3,0 godzinki na polu i łące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 ja wczoraj pierwszego Lebelka trafiłem (łuske) z fabryki Pocisk S.A. Warszawa. 27rok, z wielkim sentymentem do Września.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Coś tam się w bólach urodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Blaszka z wczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 20 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.