karpik Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 Zawsze kopało się z numerami regimentów.Były też czyste"?Pozdro.
chemik3 Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 witamna tym forum jest taki sam to chyba były i bez oznaczeńhttp://www.poszukiwanieskarbow.com/artykuly/napoleonskie/napoleonskie.htmpozdro
yasioo Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 pokaż fotkę tyłu guzika, może on ma wytarty numer po prostu, poza tym wydaje mi się wypukły czyli z czasów Napoleona III,ale i tak takiego cudaka na oczy nie widziałem
karpik Napisano 20 Marzec 2008 Autor Napisano 20 Marzec 2008 Guzik późnego wzoru. Czy wytarty?Znalazłem w dużo gorszym stanie i numer był widoczny.Pozdro.
Raned Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Nie poprę tego żadnymi dowodami, ale wydaje mi się że nie jest to guzik napoleoński, a guzik wojskowy francuski z okresu około I wojny. Byłem świadkiem znalezienia takiego guzika w miejscu typowo pierwszowojennym.
pomsee Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Ten fakt jest poza sporem ale jaka formacja go używała? Od kilku dni szukam na to pytanie odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.