Skocz do zawartości

Resztki czołgu na placu budowy drogi S3

Adr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cytat z jednego artykułów na temat znalezisk wojennych na budowie drogi S3:

Bitwę o Chlebowo upamiętnia głaz stojący we wsi. Pola wokół świetnie znane są poszukiwaczom militariów i wojennych pamiątek. Teren uchodzi za "zryty - czyli dość dokładnie przeszukany. Jedna z nieformalnych grup poszukiwawczych na jednym z "branżowych forów chwali się znalezieniem w ciągu pięciu lat 137 szczątków żołnierzy niemieckich."

I znów w Polskę poszła opinia o poszukiwaczach tym razem jako o hienach odkopujących kosci niemieckich żołnierzy i chwalących sie tym na ranżowych forach".
Napisano
Pomsee nie przesadzaj ... jeżeli się zgłębisz w newsach to na pewno znjadziesz info o przekazaniu lokalizacjo do fundacji Pamięć
Napisano
Ja to wiem ale w tekscie jest jak byk napisane: jedna z nieformalnych grup poszukiwawczych" i to ludziom wystarczy a nikt nie będzie prawdy dochodził. Liczy się news, sensacja :/
Napisano
Jacek Mikita ... faktycznie po nachyleniu przedniej płyty wanny kadłuba można można przypuszczać (na podstawie zdjęć z pierwszego postu)
Napisano
Dyskusja zeszła ciut w złą stronę, wątek przemoderowałem a zapalczywcy otrzymali ostrzeżenia.

jak to było w bajce o babie i wozie?

...raz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie