suchy ss Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9723380&rfbawp=1204663226.775&ticaid=4578eSuper!;]
suchy ss Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Trzeba bedzie pomyslec o wyruszeniu na Warszawe(czyt. Muzeum Powstancze):))
jacenty2004 Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Ja nawet rozumiem te środki bezpieczeństwa. Ostatecznie wypowiedzieliśmy wojnę Afganistanowi,a terroryści czuwają.Szkoda tylko tego Stuga 40 co go pocieli i poszedł nie tak dawno ze skupu złomu w Czersku do Huty...tak mi się przypomniało :(
latający holender Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Teraz będą mieli więcej czasu na oglądanie tego co kupili.Cały ten pośpiech z zakupem,krótkim terminem do aukcji, wydaje mi się specjalnym działaniem sprzedawców..Ale pojadę zobaczyć.Zamówiłem nawet sobie ten aukcyjny katalog z Niemiec.
jacenty2004 Napisano 4 Marzec 2008 Napisano 4 Marzec 2008 Jak tyle dali za lewe znaczki i listy to ile mogą dać za powstańczą broń,hełmy,mundury ( w tym mundur jednego z najwyższych dowódców powstania) ,panterki, bluzy z przestrzelinami i śladami powstańczej krwi- niektóre od rodzin po powojennych ekshumacjach ,powstańcze dokumenty ,notesy ,mapki, pamiętniki z ostatnią datą wpisu na dzień przed śmiercią jakiegoś powstańca i za parę kartonów powstańczych zdjęć ? ....właściciel powiedział, że prędzej to wywali na śmietnik niż odda złodziejom z MWP... lub cwaniakom z MPW :) I dzięki Bogu nikt nie pamięta adresu ,a Ci co pamiętają mówią... pocałujcie nas w dupę. Jak by co to ja tylko czekam kiedy na jakiejś aukcji ...oczywiście w Niemczech pojawi się powstańczy mundur Gustawa" :)))) Jak to dobrze ,że to nie moja działka i siedzę sobie tylko w samolocikach z 1 wojny , bo inaczej to by mnie szlag trafił...albo i nie... przecież wiem gdzie żyję.
latający holender Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 Niestety tak jest,tu chcą za darmo albo co gorsza nie interesuje to ich,a gdy nagłośnią to media zaczyna się nagłe pospolite ruszenie..i dopiero wtedy akceptują,za granicą,warunki właściciela ( ze zdumieniem pewnie odkrywając że funkcjonuje określenie: właściciel" )Tylko takie pospieszne działanie wpływa ujemnie na rozeznanie autentyczności i rzeczywistej wartości,a o czasie na negocjacje z właścicielami nie wspomnę.
kuba321 Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 Może to nie poczta, ale przeglądając Alledrogo trafiłem na takiego kolekcjonera... wot co sprzedaje.http://www.allegro.pl/item322809582_rarytas_okolo_1500_roznych_dokumentow_.html...CirrusCX
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.