danieloff Napisano 29 Luty 2008 Autor Napisano 29 Luty 2008 Witam,Taka ciekawostka z Allegro:http://www.allegro.pl/item313769650_otwieramy_xvii_w_piwnice_i_ty_mozesz_tam_byc.html Od razu zastrzegam, że nie mam nic wspólnego z tym przedsięwzięciem, mój post nie jest reklamą, jedynie chciałem zwrócić uwagę na ciekawy sposób na robienie kasy:-)Za 900 zł możesz mieć:Niepowtarzalna możliwość dołączenia do zespołu poszukującego wejść dosystemu piwnic i korytarzy w XVII wiecznym dworku.(piwnica pod budynkiem dworu - ok 200m2, połączenie z budynkiem dawnej stajni - ok 70m oraz korytarz ewakuacyjny - brak dokładnych danych - jedynie wzmianki o istnieniu) W chwili obecnej czekamy na zgodę konserwatora zabytków.Miejsce i czas zostaną podane zwycięzcom aukcji.Zmiana zasady naboru uczestników: W związku z tym, iż do przedsięwzięcia włączyła się profesjonalna ekipa posiadająca własny sprzęt m.in. georadar, w stosunku do pozostałych dziesięciu uczestników nie mam specjalnych wymagań - dołączyć może każdy, wystarczy tylko kontakt w sprawie zaproszenia do aukcji. Całość poszykiwań zostanie udokumentowana przez regionalną TVP, która to już potwierdziła udział!!!Nie wymagam żadnej wpłaty pieniężnej przed rozpoczęciem prac - dopiero po dotarciu na miejsce.Cena obejmuje uczestnictwo w poszukiwaniach oraz zakwaterowanie w budynku dworu. Zamieszczone zdjęcie jest pogladowe! W zawiązku z licznymi pytaniami dodatkowo informuję, że: - obiekt znajduje się na terenie Polski wschodniej - dojazd z Warszawy samochodem zajmuje ok 1,5 - 2godz.- ze względu na konieczność przeprowadzenia części prac na powietrzu, rozpoczęcie przewidywane jest na początek maja (chyba że będzie ciepło wczesną wiosną)- rozpoczniemy od któregoś weekendu w piątek wieczorem lub sobota rano - zakwaterowanie, wg życzenia większości uczestników - min czas - nie jest określony, nie sądzę jednak że całość uda się zamknąć w ciągu mniej niż 48 godz.- czas trwania max 5 dni: na tyle mamy zgodę właściciela i na tyle wystarczy środków na zakwaterowane- nie jest to przedsięwzięcie komercyjne o charakterze cyklicznym, sprawa jest jednorazowa i niepowtarzalna - w przypadku napotkania zagrożeń mogących spowodować utratę zdrowia lub życia uczestników przewiduję, w zależności od zastanej sytuacji, możliwość bądz to całkowitego przerwania poszukiwań badz przesuniącia ich do momentu skompletowania potrzebnego sprzętu gwarantującego 100% bezpieczeństwa np: zły stan techniczny: walące się stropy, zalanie wodą (istnieje duże ryzyko - w pobliżu rzeka i stawy). W przypadku pojawienia się kolejnych FAQ'ów postaram się w miarę możliwości zamieszczać odpowiedzi w treści aukcji tak aby do wszystkich dotarły.
latający holender Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Nie sądzę by znależli chętnych którzy to zalicytują za takie pieniądze..Robienie kasy"w tym przypadku wydaje mi się dzieleniem skóry na niedżwiedziu co chyżo biega po lesie,oj chyżo !
panzerkris Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 No niezła reklama z all. Ja tam bede otwierał stara butelke łychola. Jak ktoś chce dołaczyc do tego niesamowitego wydarzenia zapraszam. Koszt to 30zł:):)
loszo_ZCH Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 @ panzerkrisJa w to wchodze, ale pod warunkiem ze tym co odkryjemy w srodku dzielimy sie po równo :P
panzerkris Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 loszo_ZCH MÓWISZ IMASZ:) koledze po saperce nie jestem wstanie odmówic;)
kundzio11 Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Po prostu szukają garbusa na kajak.Za 900zł mogę dwa lata chodzić po piwnicach.
01dalton Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Witam . Koledzy jak ktoś uważnie ogląda TVP3 to chyba się domyśla o jak obiekt chodzi ( wtedy nie było jeszcze zgody na penetrację tego obiektu ) -a na fanty do podziału to raczej nie ma co liczyc bo konserwator będzie cały czas na plecach siedział . No ale za 900zł posiedziec 5 dni ,o ile wikt też jest wliczony - to nie jest wcale tak drogo jak na agroturystykę ;)))). pozdr.
01111977 Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 Sledzác aukcjé to zainteresowanych 'brak'...Srednia wyplata za watpliwá przyjemnosc uczestniczenia w wesolym happeningu..pzdr
vojtaz2 Napisano 22 Marzec 2008 Napisano 22 Marzec 2008 Ja za darmochę zwiedziłem piwnice pałacu w Lubiążu
01dalton Napisano 23 Marzec 2008 Napisano 23 Marzec 2008 Witam . Za darmochę ( no może nie do końca bo byłem w ekipie odgruzowywującej ) penetrowałem podziemia - katakumby w kalasztorze Rozwadowskim i się tym nie chwalę ; )))ale ciekawostek nie było -tylko trochę kości , szczątków ubrań , reszek różnego rodzaju rupieci - drobnych elementów metalowych. ogólnie żadnych militarnych fantów nie było . No ale wspomnienia niezapomniane .
elcolonello Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 Witam.Udostępnie do penetracji 2 piwnice w kamienicy z lat 20-tych minionego wieku za jedyne 45 zł od osoby. Piwnice można penetrować 24 h/na dobę przez cały rok, po wczesniejszej rezerwacji...Znalezione fanty odkrywca zabiera ze sobą...W promocji mam jeszcze 4 piwnice z lat 80-tych ubiegłóego wieku za 15 zł od osoby...
ja20 Napisano 29 Marzec 2008 Napisano 29 Marzec 2008 ja udostępnię jedną piwnice, można sporo militarki znaleźć, w postaci stalowych pogniłych łusek i odłamków które kiedyś jako niedoświadczony poszukiwacz w pocie czoła znosiłem.Wszystko można zabrać ze sobą, tylko matce słoików nie potłuc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.