Skocz do zawartości

Ciekawostka? Dołącz do ekipy penetrujacej stare piwnice:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
Taka ciekawostka z Allegro:
http://www.allegro.pl/item313769650_otwieramy_xvii_w_piwnice_i_ty_mozesz_tam_byc.html

Od razu zastrzegam, że nie mam nic wspólnego z tym przedsięwzięciem, mój post nie jest reklamą, jedynie chciałem zwrócić uwagę na ciekawy sposób na robienie kasy:-)

Za 900 zł możesz mieć:

Niepowtarzalna możliwość dołączenia do zespołu poszukującego wejść do

systemu piwnic i korytarzy w XVII wiecznym dworku.

(piwnica pod budynkiem dworu - ok 200m2, połączenie z budynkiem dawnej stajni - ok 70m oraz korytarz ewakuacyjny - brak dokładnych danych - jedynie wzmianki o istnieniu)

W chwili obecnej czekamy na zgodę konserwatora zabytków.

Miejsce i czas zostaną podane zwycięzcom aukcji.

Zmiana zasady naboru uczestników:

W związku z tym, iż do przedsięwzięcia włączyła się profesjonalna ekipa posiadająca własny sprzęt m.in. georadar, w stosunku do pozostałych dziesięciu uczestników nie mam specjalnych wymagań - dołączyć może każdy, wystarczy tylko kontakt w sprawie zaproszenia do aukcji.

Całość poszykiwań zostanie udokumentowana przez regionalną TVP, która to już potwierdziła udział!!!

Nie wymagam żadnej wpłaty pieniężnej przed rozpoczęciem prac - dopiero po dotarciu na miejsce.

Cena obejmuje uczestnictwo w poszukiwaniach oraz zakwaterowanie w budynku dworu.

Zamieszczone zdjęcie jest pogladowe!

W zawiązku z licznymi pytaniami dodatkowo informuję, że:

- obiekt znajduje się na terenie Polski wschodniej - dojazd z Warszawy samochodem zajmuje ok 1,5 - 2godz.

- ze względu na konieczność przeprowadzenia części prac na powietrzu, rozpoczęcie przewidywane jest na początek maja (chyba że będzie ciepło wczesną wiosną)

- rozpoczniemy od któregoś weekendu w piątek wieczorem lub sobota rano - zakwaterowanie, wg życzenia większości uczestników

- min czas - nie jest określony, nie sądzę jednak że całość uda się zamknąć w ciągu mniej niż 48 godz.

- czas trwania max 5 dni: na tyle mamy zgodę właściciela i na tyle wystarczy środków na zakwaterowane

- nie jest to przedsięwzięcie komercyjne o charakterze cyklicznym, sprawa jest jednorazowa i niepowtarzalna

- w przypadku napotkania zagrożeń mogących spowodować utratę zdrowia lub życia uczestników przewiduję, w zależności od zastanej sytuacji, możliwość bądz to całkowitego przerwania poszukiwań badz przesuniącia ich do momentu skompletowania potrzebnego sprzętu gwarantującego 100% bezpieczeństwa np: zły stan techniczny: walące się stropy, zalanie wodą (istnieje duże ryzyko - w pobliżu rzeka i stawy).

W przypadku pojawienia się kolejnych FAQ'ów postaram się w miarę możliwości zamieszczać odpowiedzi w treści aukcji tak aby do wszystkich dotarły.
Napisano
No niezła reklama z all. Ja tam bede otwierał stara butelke łychola. Jak ktoś chce dołaczyc do tego niesamowitego wydarzenia zapraszam. Koszt to 30zł:):)
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam . Koledzy jak ktoś uważnie ogląda TVP3 to chyba się domyśla o jak obiekt chodzi ( wtedy nie było jeszcze zgody na penetrację tego obiektu ) -a na fanty do podziału to raczej nie ma co liczyc bo konserwator będzie cały czas na plecach siedział . No ale za 900zł posiedziec 5 dni ,o ile wikt też jest wliczony - to nie jest wcale tak drogo jak na agroturystykę ;)))). pozdr.
Napisano
Witam . Za darmochę ( no może nie do końca bo byłem w ekipie odgruzowywującej ) penetrowałem podziemia - katakumby w kalasztorze Rozwadowskim i się tym nie chwalę ; )))ale ciekawostek nie było -tylko trochę kości , szczątków ubrań , reszek różnego rodzaju rupieci - drobnych elementów metalowych. ogólnie żadnych militarnych fantów nie było . No ale wspomnienia niezapomniane .
Napisano
Witam.
Udostępnie do penetracji 2 piwnice w kamienicy z lat 20-tych minionego wieku za jedyne 45 zł od osoby. Piwnice można penetrować 24 h/na dobę przez cały rok, po wczesniejszej rezerwacji...Znalezione fanty odkrywca zabiera ze sobą...
W promocji mam jeszcze 4 piwnice z lat 80-tych ubiegłóego wieku za 15 zł od osoby...
Napisano
ja udostępnię jedną piwnice, można sporo militarki znaleźć, w postaci stalowych pogniłych łusek i odłamków które kiedyś jako niedoświadczony poszukiwacz w pocie czoła znosiłem.Wszystko można zabrać ze sobą, tylko matce słoików nie potłuc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie