Skocz do zawartości

gdzie byście chcieli by odbył się zlot odkrywcy

marecki.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam !!
zapraszam do zamieszczania propozycji miejsc gdzie mógłby odbyć się zlot pod patronatem odkrywcy !
wszystkie propozycje zostaną staranie rozpaczone i być może to u któregoś z was lub w pobliżu jego miejsca zamieszkania zlot się odbędzie
jesteśmy tu na tym forum z całej polski i niejeden z nas chciałby się pochwalić w jakim wspaniałym miejscu mieszka i chciałby je i jego historiię pokazać innym
ja jako pierwszy proponuję dolny śląsk z tąd pochodzę i historiia tego regionu jest mi najblizsza mam do pokazania wspaniały podziemny świat naszych gór i górek których tu nie brakuje a poprzeszywane są sztolniami i kopalniami jak ser wspaniałą twierdzę w kłodzku z jej tajemnicami oraz riese z zagadką której chyba nigdy nie uda nam się rozwikłać
to tylko ziarko piasku co wymieniłem z dolnego śląska
proszę o inne oferty z całej polski
pozdrawiam !!
marecki
  • Odpowiedzi 97
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Chciałoby się napisać Stępina, ale to już było...
poza tym poza Anlage Sud nie ma nic innego ciekawego w okolicy (jak np. MRU)
Ale propozycja jest!
Napisano
Marku, ale czy Odkrywca wogóle chce organizowac zlot?? Przypominam ,ze na 18 zlotów ,jakie się odbyły ,Odkrywca organizował tylko DWA.Oczywiście były świetne i mam nadzieję ,że będą następne.MRU też już było ,chociaż nie mam nic przeciwko :D :D :D. A może okolice Przełęczy Dukielskiej??Pozdrawiam wszystkich zlotowiczów ,Grzebiuszka
Napisano
Poznań - centrum miasta Cytadela i forty otaczające miasto, których jest aż nadto jak na dwu dniowy zlot. Dodatkowe atrakcje: Muzeum Uzbrojenia na Cytadeli, Muzeum Armii Poznań, Muzeum Broni Pancernej u pancerniaków na Golącinie (min. mają tam wagon z pociągu pancernego), Muzeum Fortu VII w... forcie VII. Mnóstwo do zwiedzania, mnóstwo do penetrowania, mnóstwo do oglądania.

Być może będzie można załatwić wejście do bunkrów na lotnisku w Krzesinach lub do fortów, które są jeszcze niedostępne.

No ale w MRU też złot może być. To dobry pomysł!
Napisano
do grzebiuszka
cześć krzysztof !!
odkrywca jest zainteresowany zorganizowaniem zlotu , zlot odbędzie się na początku maja
jest jeszce możliwośc tzn istnieje mozliwośc że redakcja na podstawie napisanych postów wybierze któryś i tam ten zlot będzie zorganizowany !!
tak że warto pisać śpieszmy się bo maj za pasem a zlotu z dnia na dzień niestety nieda się zorganizować
pozdrawiam
marecki
Napisano
hej

a ja proponuje Ludwikowice Klodzkie :) - w okolicy jest tyle wspanialych miejsc, do ktorych mozna zabrac eksploratorow, ze pewnie 3 dni zlotowe to bedzie za malo :).

Pozdrawiam

kruku

Napisano
tak Boćku za tym info stoją nasze sympatyczne panie z redakcji
wymieniacie wspaniałe miejsca aż chciało by się tam teraz być
pzdr
Napisano
Ja słyszałam że są propozycjie organizacji w twierdzy Osowiec i w okolicach Grudziądza
Napisano
barrakuda1 - pod twoim nickiem widzę wykrywacz więc może zaproponuj jakieś ciekawe miejsce gdzie można by w czasie zlotu zrobić konkurs na najlepszego wykrywacza sponsorzy zapewniają wspaniałe nagrody !
pzdr
Napisano
o tak zlot w Ludwikowicach bylby super,
piszczalkowcy mogliby szukac na gorakch, a reszta by skakala w domku" do kupy smieci zeby poplywac w szt. Waclaw :)))) no i to omantyczne ognisko" pod mucholapka...
na kilka dni mozna byloby skoczyc do kowar, ale wtedy musialbym zakopac z kilkadziesiat fantow dla piszczalek (chyba zeby skoczyc do R.) :))) ale za to inchalacja radonem dla wszystkich gratis! mozliwosc spania w sztolni, zreszta czesc ludzi z forum byla i widziala co tam jest, mozna by wybrac sie na czeska strone polazic po ich dziurach, ale gdyby zobaczyli nas w plamiakach w ilosci setki to mogliby pomyslec ze znowu robimy im inwazje :))))
a tak prawde mowiac to ja osobiscie wolalbym zlot (kilkudniowy) gdzies poza DS, a to dlatego ze mam to na codzien, a nasza piekna Ojczyzna jest bogata w to co tygrysy lubia najbardziej i chcialbym zobaczyc MRU, Pomorze, Bieszczady, wszystko co tylko mozna, ale najwazniejsze zeby zlot sie odbyl :)
najgorsze jest to ze trudno jest dokonac wyboru takiego miejsca, zeby kazdy byl zadowolony, biorac pod uwage zainteresowania...
moze to co zaproponuje wyda sie dziwne, ale w tym momencie mysle o wszystkich, wiadomo ze problemem bedzie dojazd, nie kazdy chce jechac z Pomorza na DS, albo w Bieszczady, wiec skupny sie na lokalizacji na centralnej Polsce, tak zeby przyjechalo nas jak najwiecej, jak sie uda pogodzic nasze zainteresowania to bedzie ok, a jak nie to przeciez zlot jest spotkaniem ludzi ktorych cos laczy :)
Napisano
Witam,

Polecam 3-miasto - GDYNIA Tereny Lotniska, blisko plaża itd.

aro111
Napisano
WSZĘDZIE oby nie było nudno i monotematycznie...jak ktoś będzie chciał np. w Bolkowie , to będzie tylko zamek i nic więcej...polecam bieszczady : dużo fantów I i II wś. , fajne tereny , bandy UPA , może jakiś przygraniczny wypad na Ukrainę : bardzo tanio i fajnie {najtańsza vodka - 2 zł}...pozdrawiam
Napisano
tak bieszczady możemy zrobić przed zlotem i jaśka namówimy:D, a co do miejsca zlotu nic nie proponuje pnieważ najprawdopodobniej dziś została podjęta decyzja
pozdrawiam
Napisano
obecnośc wodza jest oczywista i niepodlega zadnej dyskusji !
{ ciekawe co bedzie wymyślał by się wywinąć od przygody } hahahahaha
pzdr
Napisano
CZE ja moge polecic nasze przekopane Studzianki (wciaz jest jednak gdzie pokopac) okolice puszcze kozienicka i stromiecka przyczólek warecko-magnuszewski itp. itd atrakcji u nas mnogo !!!!!!
Napisano
Witam wszystkich
Oczywiscie polecam 3miasto (hehe troche to lokalny patriotyzm) ale tereny sa super no i ludzie tez.
Napisano
Mam nadzieje ze ilosc zlotow przejdzie nareszcie w jakosc. W chwili obecnej ilosc zlotow jest odwrotnie proporcjonalna do ilesci ich uczestnikow. Oby ilosc imprez nie przeszla w komercje. Mam nadzieje ze jezeli odkrywca chce organizowac zlot, nie bedzie to kosztowalo 100 zl lub wiecej od sztuki co jak wiadomo juz mialo miejsce.

Bieszczady i Beskidy sa cudownym miejscem na zlot.Wszyscy kanapowi zlotowcy - nawet nie dotrą na miejsce gdzie trzeba kopac.Ani samochodem ani autokarem tam nie dojedzie sie.Dlatego tez ilosc roboczouczestnikow zlotu nic nam nie wykopie:)Promujmy Bieszczady i Beskidy!Wyjazd na Ukraine realny jest spod Przemysla...zanim dojedziecie...zlot sie skonczy...

Lokalizacji nie proponuje.Bylem na dwoch...poza chlaniem i obsmarowywaniem nieobecnych i obecnych- nic ciekawego sie nie dzialo.
Piotr Nowicki- Nowik.
Napisano
A może ziemie zach. , np miejsca przełamywania Odry , czy liczne desperackie bitwy uciekających niemców , w które Ziemia Lubuska i Zachodniopomorskie obfituje

pozdro pol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie