bolas Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 To jeszcze kilka fotek z Ukrainy ... zdjęcia z rekonstrukcji bitwy pod Krutami ze stycznia 1918 roku (okrągłe 90-lecie). Może zdjęcia już nie tak efektowne jak poprzednie, ale nadal przyjemnie się patrzy na te zupełnie neiznane u nas i egzotyczne z pozoru sylwetki. A szkoda, bo do nich często bliżej niż do Normandii czy Bawarii ;)
mizeria Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 skoro odbiegamy od 1914 ... to kilka fotek z pelenrów Powstańczych
oldman Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 No tak...dla mnie szczególnie fascynujące jest pieczołowicie odtworzone auto z pierwszej wojny, w prawym górnym rogu ostatniego zdjęcia ;-)
kamilo Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 wojska 1915-1918 prusy , legiony , kozacy odtw. SMRH Żelazny Orzeł
ArturSz Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Wydaje mi się,ze widzę Gdzie?Przed oczyma duszy mojej" Lord Gordon Byron angielski poeta romantyczny
Jeager Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 raczej Wiliam Szekspir - nie mniej romantyczny, poeta renesansowy , reszta...się zgadza Arturze :)
ArturSz Napisano 18 Marzec 2008 Napisano 18 Marzec 2008 Dziękuję za korektę, zapamiętam :-)pozdr,Artur
heeresbergfuhrer Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 wojska 1915-1918 prusy , legiony , kozacy odtw. SMRH Żelazny Orzełekhm...a także Legię Cudzoziemską, Red Devils", WH z Kampanii wrześniowej, Policję Państwową oraz niemiecką Policję. Przynajmniej tak wynika z galerii na stronie Stowarzyszenia - www.zelaznyorzel.plJeżeli jakiś aspekt działalności pominąłem to jaknajuprzemiej przepraszam. O ile dobrze rozumiem to autor wątku poszukiwał grup REKONSTRUKCYJNYCH z I WŚ. Chyba, że użyte w zacytowanym przeze mnie poście stwierdzenie Kol Kamila odtw." - czyli jak mniemam 'odtwarza' - jest świadome i wtedy wszystko ok:)Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.