zelig Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 Film z '80 roku. Być może jestem jedynym, który tego filmu jeszcze nie widział. Pamiętam, jak dawno temu ktoś mi go opowiadał, a ja słuchałem z wypiekami na twarzy.. Teraz wreszcie udało mi się go obejrzeć.Historia jest z pogranicza sience-fiction: 1979 rok, lotniskowiec USS Nimitz pod wpływem tajemniczej burzy magnetycznej cofa się w czasie do 6 grudnia 1941 roku - dzień przed atakiem japońców na Pearl Harbour. Kapitan decyduje się odwrócić bieg historii i zaatakować japońską flotę uderzeniową..Świetny film w starym, porządnym stylu. Fajny pomysł i super zdjęcia lotnicze i okołolotniskowcowe. Polecam bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 3 Luty 2008 Autor Share Napisano 3 Luty 2008 Warto ten film zobaczyć chociażby dla genialnej sekwencji jak amerykańskie Tomcaty walczą z japońskimi Zero.. (walczą" to może za dużo powiedziane..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Klasyk godny uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 OCZYWIŚCIE że ten film widziałem, za pierwszym razem po niemiecku na jakimś kanale ze starej analogowej satki, polecam film, s/f ale godny uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Kilka fragmentów filmu na YouTube:http://youtube.com/watch?v=aJFBuJu97kwhttp://youtube.com/watch?v=oyjNInIH4Hw&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 zgadzam się z przedmówcami, film ostatnio był emitowany na tele5 - taki badziewny program na kablu.pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Splash the Zero" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 28 Czerwiec 2008 Share Napisano 28 Czerwiec 2008 Polski tytuł filmu: Jeszcze raz Pearl Harbour". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.