Krzysztof Cedro Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 FFFFajno, nareszcie. Proszę podaj jeszcze cenę za metr bo myślę, że od ostatniego zamówienia się trochę zmieniła.
8total4 Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 witam.myślę że będę miał zainteresowanych około siedmiu osób..także interesowała by nas cena.pozdrawiam.
zbigniewkoki Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 GRH 4 PPLeg zgłasza zainteresowanie drelichem dla siedmiu osób.Nas także cena interesuje :)
bolas Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 Bardzo cieszy mnie popularność tych zamówień, bo niebawem okaże się, że bez względu na grupe wszyscy wyglądamy tak samo w mundurach letnich i dawne problemy spotykane z mundurami sukiennymi odejdą w niepamięć ;) Chyba większość grup piechoty WP zaoptrzyło się w materiał z tego źródła w poprzednich turach ;)
Brykupl Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 Witam.Ja również jestem zainteresowany kupnem materiału jak i jego ceną .Pozdrawiam Łukasz
Krzysztof Cedro Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Ciekawe kiedy KBP poda cenę za metr !? To się nazywa szacunek drugiego człowieka czy jakoś tak.
Stadler Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Oj, to naprawdę straszne, że 4x w tygodniu nie aktualizuje swojego cennika, żeby Panowie rekonstruktorzy mogli sobie wykalkulować, czy nie zapłacą czasem 30zł w tą, czy w tą :)
Krzysztof Cedro Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Nie kolego Stadler. Nie chodzi mi o uaktualnianie 4 razy w tygodniu cennika a jedynie podanie kwoty za metr kwadratowy lub też kwotę za 4 metry potrzebne na jeden mundur. I nie dlatego jak piszesz, by rekonstruktorzy obawiali się zapłaty 30 zł w tą czy w tą a jedynie dlatego aby jak napisał w swoim poście KBP aleznosci na materiał będę zbierał do 15 lutego 2010 r. na wskazany rachunek bankowy". A tu chyba 30 zł razy jakąś ilość materiału w tą czy w tą jak piszesz jest dość istotne. Chyba, że nie.
KBP Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Napisano 21 Styczeń 2010 Ustalenie aktualnej ceny musi trochę potrwac. Zwracam uwagę, ze ustalam nie jedną cenę a kilka. Zmianie może ulec:a) cena przędzy (przędza ze względu na grubośc jest robiona na zamówienie i nie jest ogólnie dostępna w sprzedaży)b) cena przędzenia tkaninyc) cena wykończenia (w tym ceny barwników, ktore niestety są importowane z Niemiec).Byc moze jeszcze dzis te ceny będe znał, ale to naprawdę nie do końca zalezy ode mnie, jeśli chodzi o tempo tych ustaleń.
marian_101 Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Przeczesałem cały wątek w poszukiwaniu ceny za mb przy poprzednich partiach (dałoby to jakąś zgrubną orientację w ogólnym koszcie na osobę), ale nie znalazłem nigdzie kwoty - czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może pamięta jaki wyszedł koszt za mb przy ostatniej partii?
marian_101 Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 Dzięki za informację, to już daje jakieś pojęcie :)
KBP Napisano 29 Styczeń 2010 Autor Napisano 29 Styczeń 2010 Wszystkim, którzy sie do mnie zgłosili via mail podałem aktualną cenę. Sou czek jor boksys...
KBP Napisano 26 Luty 2010 Autor Napisano 26 Luty 2010 Proszę jeszcze o odrobinę cierpliwosci. W przyszłym tygodniu zainteresowanym podam numer rachunku do wpłat za ten materiał. W kazdym razie prosze o przygotowanie kaski, bo w zaleznosci od tego jak szybkoo ją zbiorę, tak szybko będe mógł zamowic przedzę. Im szybciej bedzie kaska tym szybciej bedzie materiał.
KBP Napisano 9 Marzec 2010 Autor Napisano 9 Marzec 2010 Numer konta poszedł do zainteresowanych. Jesli kogos pominąłem prosze dac mi znac najlepiej via mail.
bynek Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Witam! W Nowym Saczu odtwarzamy 1 Pułk Strzelców Podhalańskich. Potrzebujemy materiału na 8 kompletów mundurów i 8 peleryn. Jeżeli to możliwe to chcialbym przyłączyć się do zamawiających i udzielenie informacji odnośnie ceny i nr konta.
bynek Napisano 15 Marzec 2010 Napisano 15 Marzec 2010 Czy jest jeszcze możliwość zamówienia materiału na 8 kompletów mundurów? Jeżeli tak to byłbym chętny.
KBP Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 W dniu dzisiejszym byłem świadkiem, że produkcja tkaniny surowej jest w zasadzie na ukończeniu (maszyny jeszcze pracowały, ale dużo tkaniny było już nawiniętej na bęben). Jeszcze dzis obiecano mi odciecie 10 mb celem produkcyjnych prób barwienia. Najprawdopodoniej w poniedziałek materiał będzie bielony, a następnie przejdzie ostateczne barwienie. Liczę na to, że przed moim urlopem planowanym na 30 kwietnia, materiał będzie gotów do odbioru.Proszę zatem jeszcze o chwilę cierpliwości.
KBP Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 No to się przeliczyłem. Wysyłka będzie w takim razie po 14 maja, tj. po moim powrocie z urlopu. Pewnie razem z ręcznikami (dla tych którzy zamawiali).
Szaman Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 ile sobie teraz liczysz za komplecik mundurowy ??????
Jhaken Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Kolega KBP nie szyje mundurów tylko załatwia materiał, ale nie jest on dostepny od ręki" i stale. Wyprodukowana miała być wcześniej zamówiona i opłacona ilość.
Jhaken Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Najlepiej tak jak było opisane w postach powyżej. Skontakuj się na priv z kolegą KBP najlepiej....
KBP Napisano 26 Maj 2010 Autor Napisano 26 Maj 2010 Drodzy koledzyDzisiaj ustaliłem, że tkaniana została w końcu wybrawiona. Na okazanej mi w zesżłym tygodniu próbce wyszła trochę jasniejsza od wzornika z I i II partii produkcyjnej (wyglądała dokładnie jak mój mundur po II sezonach, ale to może tez kwestia światła). Poprosiłem o wzmocnienie koloru, co dzisiaj stało się faktem. Teraz tkanina sobie stygnie i jutro zostanie pocięta w czesciach odpowiednich dla waszych zamówien. Jutro jeszcze udam sie do fabryki, aby ocenic to wzmocnienie koloru" mimo, że Pani technolog twierdzi, ze wyszło idealnie. Niestety przędza lniana jest tworzywem naturalnym i ma to do siebie, że partie z różnych zbiorów inaczej nieco mogą chłonąc barwniki i nieda się tego uniknąc nawet mimo zastosowania dokładnie tego samego składu barwnika. Ale to tylko taki niuans technologiczny i różnice nie są naprawdę jakies istotne. Zresztą między pierwszą a druga partią produkcji tej tkaniny tez mi sie wydawalo, ze za drugim razem kolor wyszedł trochę ciemniejszy.Konkludując, w piątek mam miec materiał w domu, jak mnie zapewniono przed godziną. I wtedy ruszymy z wysyłką.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.